HemBarnCykelvagn för större barn

Cykelvagn för större barn

Jag har sammanställt en lista över de bästa cykelvagnarna för större barn, det finns nämligen många olika modeller av cykelvagnar för större barn. Jag har letat efter cykelvagnar som är lätta att använda, med en robust ram och enkel fastsättning på cykeln. Jag hoppas att den här listan ska göra det lättare för dig att hitta den cykelvagn för äldre barn som fungerar bäst för dig.

Bästa cykelvagnen för större barn:

🥇 Thule Chariot Cross9.3
🥈 Thule Chariot Sport9.3
🥉 Thule Chariot Lite8.0
✔️ Hamax Traveller7.3

Bästa cykelvagnen för större barn

Thule Chariot Cross

9.3 av 10
Bästa cykelvagnen barn

Vet du vad som är jobbigt? Att gå ut genom ytterdörren utan att veta om du kom ihåg att låsa den. Vet du vad som är precis lika häftigt som det jag nämnde tidigare är jobbigt? Thule Chariot Cross.

Den passar för hela nästan alla aktiviteter, så du behöver inte ens tänka på att skaffa en separat barnvagn för cykling, jogging eller promenader. Dessutom går den att fälla ihop fint och litet så att du kan ta med den på resorna. Cykelvagnen har en fempunktssele som är både bekväm och säker.

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
9 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Passar cykling, löpning eller promenader

Hopfällbar och mobil

Gedigen byggkvalité


Thule Chariot Sport

9.3 av 10

Thule Chariot Sport är cykelvagnen för större barn. Med ett cykel- och promenad-kit inkluderat kan den även användas för jogging och skidåkning. Sätet kan lutas tillbaka för att justeras med ett grepp med en hand. Den har Thule VersaWing-system, Thules smarta system gör att du sömlöst kan växla mellan aktiviteter oavsett vilket kit som används.

Cykelvagnen erbjuder justerbar fjädring och handaktiverad skivbroms för bättre kontroll i backar eller vid löpning. Det klimatkontrollerade sätet har avtagbara fönster och solskydd i flera lägen. Det är avtagbart och extra bekvämt vadderat säte. Den har ett stort lastutrymme plus Thule Click n’ Store, bekväm förvaring av tillbehörssatser i vagnen för promenader.

Thule Chariot Sport passar den aktiva familjen som älskar att vandra, cykla och åka skidor. Cykelvagnen kan konfigureras för att rymma ett eller flera barn. Den har ett flexibelt fjädringssystem och ett lastutrymme som är tillräckligt stort för allas utrustning. De luftkylda sätena är avtagbara och ger extra bekväma sittplatser när de är liggande. Oavsett om du är ute på en dags vandring eller en månadslång cykeltur är den här cykelvagnen lika mångsidig som din livsstil.

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
7 av 10

Pros

Otrolig byggkvalité

Mycket allsidig cykelvagn

Bra komfort för både barn och föräldrar


Thule Chariot Lite

8 av 10
Cykelvagn för långa barn

Thule Chariot Lite är en cykelvagn för dig som vill ha en sportig vagn som passar för familjens olika aktiviteter samt större barn. Cykel- och vandringssatser ingår, men du kan köpa ytterligare delar så att du även kan använda den för längdskidåkning eller jogging. Den är hopfällbar, så du kan enkelt förvara den eller ta den med dig på resan.

Thule VersaWing-systemet gör att du snabbt och enkelt kan växla mellan olika aktiviteter, oavsett vilket kit du använder. Fjädring ger en bekväm resa för både barn och förälder. Bakljus för ökad synlighet och säkerhet. Enkelt justerbara ventiler för att optimera luftflödet i cykelvagnen.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
7 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Sportig cykelvagn för stora barn

Passar många olika användningsområden

Hopfällbar och mobil

Hamax Traveller

7.3 av 10
Cykelvagn för stora barn

Hamax Traveller Stroller är den perfekta cykelvagnen och resekompisen för familjer och barn i alla former och storlekar, perfekt för större barn. Oavsett om du letar efter en cykelvagn som kan användas i alla vardagsaktiviteter är Hamax Traveller redo för uppgiften. Den här prisvärda cykelvagnen kan enkelt och bekvämt fällas ihop till en egen bärväska och är perfekt för föräldrar som är på språng.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
7 av 10
Komfort
7 av 10
Pris
7 av 10

Pros

Bra för dig som reser

Lämpar sig väl för större barn

Prisvärd

Mer om cykelvagn för större barn

Cykelvagnar ser du allt oftare och det är inte utan anledning. Det här är mer än bara en vagn som du kan använda för att cykla med barnet, det är också en barnvagn och kan användas i flera olika syften. Cykelvagnar för större barn är inte ovanliga, men det är viktigt att du faktiskt funderar på hur stor din vagn ska vara.

Vad ska du använda cykelvagnen till?

Till att börja med måste du fundera på vad du ska använda vagnen till. En cykelvagn för större barn kan anslutas så att du kan cykla tillsammans med barnet, alltså istället för att ha en cykelsits åt barnet, men det finns fler användningsområden än så.
Cykelvagnar kan också användas istället för en vanlig barnvagn och det går också att använda dessa på terrängmark. Det finns till och med modeller som går att använda för att åka längdskidor. Frågan är såklart exakt hur mycket du ska använda vagnen och i vilka syften.

Om din enda plan är att använda den för att cykla och eventuellt gå på promenader eller löprundor så kommer de allra flesta cykelvagnar för större barn att passa. Om du däremot vill åka längdskidor eller ge dig ut på ojämn terräng så bör du försäkra dig om att du köper en modell som är lämpad för det här. Tänk också på att du ibland måste köpa till delar om du ska använda vagnen för vissa aktiviteter.

Kontrollera hur stort ditt barn faktiskt är

Cykelvagnar för större barn kommer med en högre viktgräns och har lite större utrymme. Det här är perfekt om ditt barn är lite äldre eller redan har vuxit ganska mycket. För att du ska kunna göra ett bra köp måste du därför veta hur stort ditt barn.

Att mäta barnet och försäkra dig om att barnet faktiskt får plats i vagnen är en självklarhet. Försäkra dig också om att viktgränsen för vagnen passar ditt barn. Längden och vikten är det viktigaste för att försäkra dig om att vagnen ens går att använda.

Sedan kan det finnas ytterligare saker som kan vara viktigt för just ditt barn. Många cykelvagnar har fjädring som dämpar, det här kan vara bra om ditt barn är känsligt och inte mår bra av att det skakar. Det finns också modeller som har bättre bromsar för en förbättrad kontroll, även det här kan vara förmånligt för att försäkra att barnet trivs under resan.

Cykelvagnen kan ersätta barnvagnen

Cykelvagnar är väldigt smarta eftersom de ofta kan ersätta barnvagnen. När den inte är kopplad till en cykel så går det enkelt att använda den som en vanlig barnvagn. Fördelen här är att du kan spara in en del pengar genom att endast ha en cykelvagn som går att använda till alla de olika aktiviteter du vill göra.

Tänk också långsiktigt med modellen du väljer ut. Det kan kännas lockande att välja den billigaste, men saknas det funktioner eller om den är av sämre kvalitet så sitter du där och måste köpa en ny lite senare. Modellerna jag har valt ut är alla av god kvalitet och kommer i lite olika prisklasser, beroende på vad du tänkt använda vagnen till.

Lämna en kommentar