HemBarnCykelvagn för äldre barn

Cykelvagn för äldre barn

Om du letar efter en cykelvagn för äldre barn är det här blogginlägget för dig. Detta är en uppdaterad lista över de bästa cykelvagnarna för äldre barn. Dessa cykelvagnen är perfekta för barn som är äldre och längre.

Bästa cykelvagnen för äldre barn:

 1. Hamax Traveller Cykelvagn (Grön/Grå)
 2. Thule Chariot Lite 1 Cykelvagn (Agave)
 3. Thule Chariot Cross1 Cykelvagn (Majolica Blue)
 4. Thule Chariot Sport 1 Cykelvagn (Midnight Black)
 5. Thule Chariot Sport 2 Cykelvagn (Midnight Black)

Bästa cykelvagnen för äldre barn

1. Hamax Traveller Cykelvagn (Grön/Grå)

Hamax Traveller Bicycle Stroller är en prisvärd cykelvagn för 1 eller 2 äldre barn. Barnen är säkra och bekväma och den har stora fönster både fram och på sidorna. Justerbart handtag som kan vändas upp och ner vilket gör att du kan ha den i två olika lägen. Cykelarm och gånghjul ingår. Takfönster. Enkel montering, verktyg ingår. Stort förvaringsutrymme bakom cykelvagnen. Snabbkopplingshjul. 5-punktsbälte. Fotbroms. Tyvärr ingen lutningsfunktion.

 • Cykelvagn lämpad för äldre barn
 • Passar en till två barn
 • Säker och bekväm

2. Thule Chariot Lite 1 Cykelvagn (Agave)

Thule Chariot Lite 1 är en sportig, mångsidig cykelvagn som passar alla familjens olika aktiviteter och har äldre barn i åtanke. Den levereras med ett gång- och cykelset, men du kan köpa ytterligare delar så att du kan använda den även för längdskidåkning eller jogging. Den här släpvagnen är hopfällbar och kan transporteras eller tas med dig på resan.

Den har ett VersaWing-system som hjälper dig att snabbt och enkelt växla mellan olika aktiviteter, oavsett vilket kit du använder.

Cykelvagnen har också fjädring för en bekväm resa för både barn och förälder. Bakljuset hjälper till att hålla sikten hög och det är lätt att justera ventilerna för att optimera luftflödet och klimatkontrollen. Den har också avtagbara klämmor som ökar ventilationen.

 • Sportig och mångsidig cykelvagn
 • Passar alla familjens aktiviteter
 • Designad med äldre barn i åtanke

3. Thule Chariot Cross1 Cykelvagn (Majolica Blue)

Thule Chariot Cross 1 är en mångsidig och säker cykelvagn för äldre barn av högsta kvalitet. Med den kan du ta med dig ditt barn på cykelturer, joggingturer, promenader och längdskidåkning. Thule Chariot Cross 1 är speciellt utformad för barn i åldrarna nio månader till fyra år, men klarar en maxvikt på 22 kg.

Thule Chariot Cross 1 har en hög sitthöjd på 68 cm och är utformad med en axelbredd på 36,5 cm, vilket gör den perfekt för äldre barn. Med sitt stora lastutrymm behöver du inte oroa dig för att bära väskor eller annan utrustning i regnet med den här cykelvagnen!

 • Mångsidig och säker cykelvagn
 • För äldre barn
 • Tillverkad av hög kvalitet

4. Thule Chariot Sport 1 Cykelvagn (Midnight Black)

Thule Chariot Sport 1 Bicycle Stroller är cykelvagnen för äldre barn. Oavsett om du cyklar, går, joggar eller åker skidor – den här vagnen kommer inte att svika dig. Med ett lutande säte som kan justeras med ett grepp med en hand är Thule Chariot Sport 1 perfekt för alla dina utomhusäventyr. Det finns kit tillgängliga för både jogging och skidåkning så att du smidigt kan växla mellan aktiviteterna. Sport 1 har en handaktiverad skivbroms som hjälper till att kontrollera i backar och när du springer, plus att den har ett navigeringshjul för att följa kursen för din önskade aktivitet. Thule Chariot Sport 1 har också ett klimatkontrollerat säte med avtagbara fönster och solskydd i flera lägen.

 • Cykelvagn lämpad för äldre barn
 • Passar i flertalet aktiviteter
 • Bra kamrat i (nästan) samtliga utomhusäventyr

5. Thule Chariot Sport 2 Cykelvagn (Midnight Black)

Thule Chariot Sport 2 är cykelvagnen för ett aktivt liv med ett eller två barn. Den är utrustad med en cykel- och vandringssats och är den perfekta vagnen att ta med på livets alla äventyr. De lutande sätena kan justeras med ett grepp med en hand och lutas individuellt för att passa ett barn som är vaket eller sover. Thule VersaWing-systemet kan användas för att växla mellan aktiviteter, så du kan smidigt växla mellan aktiviteter med rätt kit. Den justerbara fjädringen gör den perfekt för löpning och den handaktiverade skivbromsen hjälper dig att kontrollera hastigheten i backar. Den klimatkontrollerade sitsen har avtagbara fönster och en solskyddsskärm med flera lägen som skyddar ditt barn mot solen.

 • Cykelvagnen för ett aktivt liv
 • Lämpad för barn som är äldre
 • Barnet kan bekvämt sova i vagnen

Mer om cykelvagn för äldre barn

Om du har lite äldre barn så är det inte säkert att den första bästa vagnen kommer att duga. Dessa är ofta lämpade för de allra minsta och den kommer då att vara för liten. En ordentlig modell ska ha ganska gott om utrymme och ofta finns det en bra chans att du till och med kan få lite mer utrymme i cykelvagnen, exempelvis genom att ta ut sittdynor eller dylikt.

Äldre barn behöver ofta en större modell

Alla barn är olika och det är svårt för mig att veta exakt hur stort ditt barn har blivit. Alla cykelvagnar har en viktgräns och det här är såklart ganska avgörande. Som tur är så har många modeller för äldre barn en hyffsad gräns på minst 20 kg. De allra flesta äldre barn kommer alltså att kunna använda vagnen, men modeller som klarar av mer än så finns också om du har ett större barn.

Ett äldre barn är också längre, så det du måste kolla är hur stort utrymmet är i vagnen och hur stort ditt barn är. Cykelvagnen ska vara bekväm och rolig att vara i, så det är viktigt att du inte köper en som är precis på gränsen att passa. Ditt barn kommer också att fortsätta växa så det finns en risk att den slutar att passa inom en nära framtid om den redan är på gränsen.

Tänk långsiktigt innan du köper en cykelvagn

Ditt barn växer som sagt och det här kan göra att vagnen slutar passa strax efter att du har köpt den, barn kan trots allt växa otroligt snabbt. Det här gäller i första hand längden men även vikten kan påverka här. Om ditt barn redan väger 20 kg så kan det vara en dum idé att köpa en vagn som bara klarar av 22 kg.

Detsamma gäller såklart längden, barn kan helt plötsligt bli väldigt långa och då kan det bli trångt i vagnen. Det kan vara värt att mäta barnet innan du köper en vagn, eller åtminstone att veta på ett ungefär hur långt barnet är.

En ordentlig cykelvagn som är av god kvalitet, som modellerna i min lista, kan du också sälja vidare när du är färdig med den. Då får du tillbaka en del av pengarna och du slipper ha en cykelvagn som står och dammar.

Kommer du att göra mer än att bara cykla?

Cykelvagnar går att fästa på en cykel så att du kan ut och åka med ditt barn. Det finns däremot många modeller som också går att använda till andra saker, exempelvis löpning, skidor och så vidare.

Fundera på om du har någon utomhusaktivitet du gillar och som du gärna skulle vilja ta med ditt barn på. Du behöver ibland köpa till någon del för att kunna göra det och det är bra att då köpa den samtidigt som du köper cykelvagnen. Om du däremot bara ska använda den för att cykla och eventuellt ta promenader så räcker det antagligen med en av de enklare modellerna.

Lämna en kommentar