HemBarnBästa cykelvagnen

Bästa cykelvagnen 2024

Vare sig du är en mamma eller pappa som pendlar med cykel eller en förälder som älskar naturen kan en cykelvagn vara ett bra sätt att ta dig runt med dina barn. En cykelvagn kan vara en bra investering för föräldrar som gillar att åka på cykelturer med familjen eller för dem som letar efter ett sätt att ta sina barn till och från skolan. Här är de bästa cykelvagnarna för barn från 2024!

Bästa cykelvagnen:

 1. Hamax Traveller Cykelvagn (Grön/Grå)
 2. Thule Chariot Lite 1 Cykelvagn (Agave)
 3. Thule Chariot Cross 1 Cykelvagn (Majolica Blue)
 4. Thule Chariot Sport 1 Cykelvagn (Midnight Black)
 5. Thule Chariot Sport 2 Cykelvagn (Midnight Black)

Bästa cykelvagnen

1. Hamax Traveller Cykelvagn (Grön/Grå)

Hamax Traveller är en prisvärd cykelvagn för 1 eller 2 barn som kan användas som promenadvagn. Dina barn är trygga och bekväma med stora fönster både fram och på sidorna. Det justerbara handtaget kan vändas upp och ner så att du kan ha det i två olika lägen. En cykelarm och ett gånghjul ingår och takfönstret är lätt att öppna och stänga. Cykelvagnen har ett stort förvaringsutrymme bakom sin vagn, snabbspänningshjul, 5-punktsbälte, fotbroms, ingen tiltfunktion, godkänd för barn från 6 månader till 22 kg (cirka 4 år) och barn kan vara 117 cm långa. Maximal belastning i vagnen är 47 kg.

 • Prisvärd cykelvagn
 • Passar en eller två barn
 • Kan användas som promenadvagn

2. Thule Chariot Lite 1 Cykelvagn (Agave)

Thule Chariot Lite är en sportig cykelvagn som passar för familjens olika aktiviteter. Thule Chariot Lite levereras med en cykel- och vandringssats, men du kan köpa ytterligare delar för att använda den för längdskidåkning eller jogging. Thule Chariot Lite är hopfällbar, så du kan enkelt förvara den eller ta den med dig på resande fot.

Med Thule VersaWing-systemet kan du snabbt och enkelt byta mellan olika aktiviteter, oavsett vilket kit du använder. Bakljuset ger ökad synlighet och säkerhet så att cykelvagnen kan ses även i dåliga ljusförhållanden. Justerbara ventiler och klämmor ger utmärkt ventilation när det behövs. Regnskyddet kan också användas vid behov.

 • Sportig cykelvagn
 • Passar flera olika aktiviteter
 • Levereras med en cykel- och vandringssats

3. Thule Chariot Cross 1 Cykelvagn (Majolica Blue)

Jag vet att du vill ha det bästa för ditt barn, och inget är viktigare än säkerhet. Thule Chariot Cross 1 Bicycle Stroller är en cykelvagn med en maxvikt på 22 kg. Den maximala viktkapaciteten för vagnen är 34 kg, vilket innebär att den här cykelvagnen kan rymma mer än barn. Andra bra egenskaper är en axelbredd på 36,5 cm, en sitthöjd på 68 cm och en dörrpassageringsbredd på 65 cm. Den här cykelvagnen uppfyller säkerhetsnormerna och är utformad för cykling, jogging, promenader och längdskidåkning utan användning av olika kit.

 • Stort fokus på säkerhet
 • Maxvikt på hela 22 kg
 • Förvaringsutrymme för annat

4. Thule Chariot Sport 1 Cykelvagn (Midnight Black)

Thule Chariot Sport 1 är en hopfällbar cykelvagn med vagn för ett aktivt liv. Chariot Sport 1 är den perfekta allroundlösningen för cyklister, vandrare, löpare och skidåkare som gillar att leva livet i det snabba körfältet. Det unika VersaWing-systemet låter dig byta mellan aktiviteterna sömlöst för att passa den terräng du befinner dig i. Chariot Sport 1 är mer än bara en släpvagn – det är ett helt nytt sätt att vara aktiv (faktiskt!).

 • Hopfällbar cykelvagn
 • Passar ett aktivt liv
 • Passar cyklister, vandrare, löpare och skidåkare

5. Thule Chariot Sport 2 Cykelvagn (Midnight Black)

Thule Chariot Sport 2 är perfekt för dig som älskar att röra på dig – oavsett om du springer, cyklar eller skjutsar ditt lilla barn i en vagn. Den har ett stort förvaringsutrymme för att förvara all utrustning som du kan behöva för din aktivitet, samt Thule Click n’ Store för att förvara tillbehörssatser så att du enkelt kan växla mellan att gå, jogga eller cykla. Sätena är justerbara för att passa varje barns behov och kan lutas individuellt. Det finns en handaktiverad skivbroms för bättre kontroll i backar eller vid löpning och klimatkontrollerade sittplatser med avtagbara fönster och en solskydd i flera lägen. Thule Chariot Sport 2 är perfekt för alla din aktiva familjs behov.

 • Bra för dig som rör mycket på dig
 • Stort förvaringsutrymme
 • Växla enkelt mellan att gå, jogga eller cykla

Cykelvagn

Det som påverkar vilken modell som är optimal för just dig är framförallt ditt barn. Det är viktigt att du funderar på exakt vilka behov som du och ditt barn har. Det är minst lika viktigt att fundera på vad du ska göra med cykelvagnen, kanske ska du och ditt barn göra mer än att bara åka ut och cykla med den?

Vad behöver ditt barn?

Först och främst måste du se till att din nya cykelvagn faktiskt passar dig och barnet. Om du bara har ett barn så kommer de allra flesta modellerna att fungera, har du däremot två barn så är det viktigt att du köper en cykelvagn som får plats för två.

Alla vagnar har en viktgräns och det här kan i vissa fall vara avgörande. Om ditt barn är lite äldre så kommer vissa modeller att ha en för låg gräns, vilket kan ställa till det för dig. Se också till att viktgränsen inte är allt för nära ditt barns vikt, annars får du problem inom ett år när barnet har vuxit ännu mer.

De allra flesta modeller kan utan problem fästas på cyklar, men vissa modeller kan ha en del specifikationer om hur den fästs. Försäkra dig därför om att det går att fästa cykelvagnen på just din cykel.

Vilka aktiviteter ska utföras?

En cykelvagn används i första hand till att cykla eller promenera med sitt barn. Nästan alla modeller kommer med de nödvändiga delarna för att du ska kunna göra just det, det blir däremot en helt annan sak om du ska göra andra aktiviteter med ditt barn.

Om du har planer på att exempelvis dra ut och springa eller åka längdskidor, ja då kommer du troligtvis att behöva köpa till delar. Det här bör du göra samtidigt som du köper vagnen om du redan vet att det här kommer att bli aktuellt.

Sedan är det inte alla modeller som går att använda för exempelvis löpning, det är därför viktigt att du dubbelkollar det här innan du väljer din nya cykelvagn. Om modellen inte kan användas för det så är det bättre att titta vidare på en annan modell.

Så ska du tänka kring pris och kvalitet

Du vill knappast spendera mer pengar än nödvändigt, men du vill inte heller behöva köpa en ny cykelvagn om ett par månader för att den du köpt gått sönder eller inte duger till något. I listan har jag valt ut de modeller som håller en hög standard och som kommer från erkända varumärken, men det finns variationer i priserna.

Budgetmodeller måste inte vara dåliga, men det är viktigt att du tänker på att billigare vagnar ofta kommer med någon uppoffring. Det handlar ofta om vissa funktioner som inte finns eller lite billigare material.

Högkvalitativa modeller kan i vissa fall kosta lite mer men det är värt det i längden. Du slipper köpa nytt och det är också väldigt bra för miljön när du kan använda sakerna under längre perioder. När du och ditt barn är färdiga med vagnen kan du alltid sälja den begagnad till någon.

Lämna en kommentar