HemBabyCykelvagn för bebis

Cykelvagn för bebis

Jag tillbringade timmar med att titta på funktioner och fördelar hos olika cykelvagnar, och jag har minskat listan till de bästa av de bästa. Här de bästa cykelvagnarna för bebisar år 2024.

Bästa cykelvagnen för bebis:

 1. Hamax Traveller Cykelvagn (Grön/Grå)
 2. Thule Chariot Lite 1 Cykelvagn (Agave)
 3. Thule Chariot Cross1 Cykelvagn (Majolica Blue)
 4. Thule Chariot Sport 1 Cykelvagn (Midnight Black)
 5. Thule Chariot Sport 2 Cykelvagn (Midnight Black)

Bästa cykelvagnen för bebis

1. Hamax Traveller Cykelvagn (Grön/Grå)

Hamax Traveller är en lättviktig och prisvärd barnvagn som kan användas som cykelvagn. Den har stora fönster både fram och på sidorna, justerbart handtag, cykelarm och gånghjul ingår. Cykelvagnen kan monteras på några minuter med de medföljande verktygen. Denna cykelvagnen är godkänd för barn från 6 månader till 22 kilo (cirka 47 pund) och barn kan vara 117 centimeter långa (cirka 3 fot 8 tum).

 • Barnvagn som kan användas som cykelvagn
 • Passar bebisar
 • Lättviktig

2. Thule Chariot Lite 1 Cykelvagn (Agave)

Thule Chariot Lite är en lätt cykelvagn med en sportig touch som är perfekt för familjer som gillar att vara aktiva. Den är lätt att vika ihop och förvara eller ta med dig på resan eftersom den är tillräckligt lätt att bära. Thule VersaWing-systemet har cykel- och gångsatser, men kan även användas för längdskidåkning. Den har en fjädring som ger en bekväm resa för både barn och förälder samt justerbara ventiler och klämmor för att optimera luftflödet och klimatkontrollen.

Den här cykelvagnen är lätt att hantera tack vare det justerbara handtaget som kan passa alla som kör den.

Den klarar barn upp till 22 kg, vilket gör att du som köper den med en bebis i åtanke kommer att kunna använda denna mycket länge.

 • Lätt cykelvagn
 • Sportig touch
 • Lätt att vika ihop

3. Thule Chariot Cross1 Cykelvagn (Majolica Blue)

Det har aldrig varit enklare att ta med din lilla på en cykeltur! Thule Chariot Cross 1 Bicycle Stroller är den perfekta kombinationen av barnvagn och cykelvagn. Den här cykelvagnen förvandlas till en joggingvagn på några sekunder och omvandlas till en promenadvagn på bara några fler. Thule Chariot Cross 1 Bicycle Stroller är det perfekta tillägget till alla familjer som gillar att vara aktiva.

 • Enkel att använda
 • Kombination av barn- och cykelvagn
 • Kan förvandlas till en joggingvagn på några sekunder

4. Thule Chariot Sport 1 Cykelvagn (Midnight Black)

Jag vet att du är upptagen och att ditt liv är fullt av aktiviteter. En cykelvagn för små barn och bebisar är precis vad du behöver för att gå från en joggingtur på morgonen till en promenad på eftermiddagen. Eftersom Thule Chariot Sport 1 kan bytas mellan olika aktiviteter behöver du inte stanna upp och byta till en ”vanlig” barnvagn när det är dags för en annan aktivitet.

Du kommer även förhoppningsvis att njuta av Thule VersaWing-systemet, som gör det enkelt att byta aktivitet utan att behöva ta bort framhjulet, och funktioner som justerbar fjädring, handaktiverade skivbromsar och klimatkontrollerade sittplatser.

 • Lämpad för småbarn och bebisar
 • Enkel att jogga med
 • Kan användas som vanlig barnvagn

5. Thule Chariot Sport 2 Cykelvagn (Midnight Black)

Thule Chariot Sport 2 är cykelvagnen för aktiva föräldrar med antingen ett eller två barn. Den har en cykel- och promenadutrustning, men för jogging eller skidåkning finns det separata utrustningar tillgängliga. Sätena kan lutas med en hand, och båda sätena kan lutas individuellt. VersaWing-systemet gör att du kan växla mellan olika aktiviteter utan att behöva byta kit. Den har en handaktiverad skivbroms och inkluderar förvaring för tillbehör. Den har ett stort lastutrymme, plus Thule Click n’ Store som förvarar dina andra tillbehör när du går eller joggar.

 • Cykelvagn för aktiva föräldrar
 • Kan användas för två barn
 • Sätena kan lutas med en hand

Mer om cykelvagn för bebis

Om du ska köpa en cykelvagn för din bebis så behöver du knappast en av de större modellerna. Det här kan spara in en del pengar och du får då istället råd med en bättre modell som kanske har en del specialfunktioner. Det är däremot viktigt att du funderar på vilka behov både du och ditt barn har.

Bebisar behöver inte en stor vagn

För små barn så behöver du inte ta den största modellen. Bebisar väger inte heller mycket så du behöver inte fundera mycket på viktgränsen som vagnen har, inte minst då de flesta modeller har runt 22 kg i viktgräns.

Beroende på storleken hos din bebis så kan det däremot vara värt att tänka på framtiden. I många fall så kan du köpa en lite större modell och du kommer då kunna använda den i flera år framöver. Att vagnen kanske är lite stor i början är inte heller ett problem eftersom det bara betyder att bebisen har mer utrymme.

Tänk också på att en större vagn kan komma till nytta om du har två bebisar eller har planer på att skaffa en andra. Många vagnar är lämpade för endast ett barn och det blir då trångt om du skaffa en andra bebis i framtiden. Om din vagn då är för liten så måste du köpa en ny, vilket blir onödigt dyrt då cykelvagnar redan kostar en del.

Hur länge ska vagnen användas?

En viktig fråga är som sagt hur länge vagnen ska användas. Om det är en cykelvagn för en bebis så kommer du antagligen vilja använda den under många år framöver. Som jag nämnde tidigare så bör du i sådana fall köpa en lite större modell som kommer att passa även när barnet har blivit ett par år gammalt.

Hur länge vagnen håller beror mycket på hur ofta du använder den och i vilket syfte. En cykelvagn går visserligen att använda för att cykla, men den kan även användas för andra aktiviteter. I många fall behöver du köpa till vissa delar för att göra det här, till exempel om du vill använda cykelvagnen när du åker längdskidor. Du kan däremot promenera helt vanligt med vagnarna utan att köpa till delar.

Köp en hållbar modell

Det kan verka lockande med en riktigt billig cykelvagn, men det kan straffa sig längre fram. En billig modell måste hålla nere på produktionskostnaderna på något sätt, ofta genom billigare material eller färre funktioner. Det här innebär att en billig modell kan få sönder snabbare, vilket innebär att du måste köpa en ny vagn.

Det är därför bättre att köpa en ordentlig modell av bra kvalitet som kommer att hålla längre. Du slipper köpa en ny efter bara något år och du får troligtvis en bättre upplevelse av att använda den. En annan viktig fördel är att högkvalitativa cykelvagnar är skönare och tryggare för din bebis, vilket alltid är positivt. Det är såklart också bra för miljön att du inte behöver köpa nytt hela tiden för att dina befintliga saker håller längre.

Lämna en kommentar