HemBarnCykelvagn för 2 barn

Cykelvagn för 2 barn

Här är några av de bästa cykelvagnarna för 2 barn, samt tips om hur du väljer rätt cykelvagn för din livsstil.

Bästa cykelvagnen för 2 barn:

 1. Hamax Traveller Cykelvagn (Grön/Grå)
 2. Thule Chariot Lite 1 Cykelvagn (Agave)
 3. Thule Chariot Cross1 Cykelvagn (Majolica Blue)
 4. Thule Chariot Sport 1 Cykelvagn (Midnight Black)
 5. Thule Chariot Sport 2 Cykelvagn (Midnight Black)

Bästa cykelvagnen för 2 barn

1. Hamax Traveller Cykelvagn (Grön/Grå)

Hamax Traveller Bicycle Stroller är en prisvärd cykelvagn för 1 eller 2 barn. Barnen är säkra och bekväma och den har stora fönster både fram och på sidorna. Justerbart handtag som kan vändas upp och ner vilket gör att du kan ha den i två olika lägen. Cykelarm och gånghjul ingår.

Takfönster. Enkel montering. Dessutom ingår verktyg. Stort förvaringsutrymme bakom vagnen. Snabbkopplingshjul. 5-punktsbälte. Fotbroms. Ingen lutningsfunktion.

Cykelvagnen är designad för att fungera för 2 barn.

 • Designad för en eller två barn
 • Prisvärd cykelvagn
 • Säkerhet i fokus

2. Thule Chariot Lite 1 Cykelvagn (Agave)

Thule Chariot Lite är det perfekta valet för aktiva familjer som vill ha en sportig cykelvagn som passar deras olika aktiviteter. Cykel- och vandringssatserna för den här vagnen ingår – men du kan också köpa ytterligare delar för att använda den för längdskidåkning eller jogging. Fällbar, så att du enkelt kan förvara den eller ta den med dig i farten. Med Thule VersaWing-systemet kan du snabbt och enkelt växla mellan olika aktiviteter, oavsett vilket kit som används. Fjädring ger en bekväm resa för både barn och förälder. Bakljus för ökad synlighet och säkerhet. Enkelt justerbara ventiler för att optimera luftflödet och klimatkontrollen och avtagbara klämmor för att öka ventilationen när regnskyddet används.

Cykelvagnen är anpassad till 1 barn, men kan användas av 2 barn om maxvikten inte överskrider 22 kg.

 • Sportig cykelvagn
 • Cykel- och vandringssatser ingår
 • Tyvärr egentligen lämpad för ett barn

3. Thule Chariot Cross1 Cykelvagn (Majolica Blue)

Chariot Cross 1 Bicycle Stride är perfekt för föräldrar som vill ta med sina barn på cykelturer, promenader och joggingturer. Med ett justerbart handtag och en maxvikt på 22 kg är det den perfekta cykelvagnen för föräldrar med olika längd. Chariot Cross 1 Bicycle Stride är tillverkad av högkvalitativa material och är utformad för att uppfylla säkerhetsstandarder. I paketet ingår ett cykel- och promenadkit för mångsidighet när du byter mellan olika aktiviteter.

Cykelvagnen är anpassad till 1 barn, men kan användas av 2 barn om maxvikten inte överskrider 22 kg.

 • Ta med barn på cykelturer, promenader och joggingturer
 • Maxvikt på 22 kg
 • Tyvärr egentligen lämpad för ett barn

4. Thule Chariot Sport 1 Cykelvagn (Midnight Black)

Thule Chariot Sport 1 är cykelvagnen för dig som är sportig (som du hör på namnet!). Den här robusta och mångsidiga cykelvagnen är perfekt för cykling, promenader, jogging, skidåkning eller andra aktiviteter som du gillar tillsammans med dina nära och kära. Chariot är perfekt för föräldrar som vill kunna följa med sina barn på alla äventyr. Den robusta designen på den här vagnen gör att den kan ta sig dit vanliga barnvagnar inte kan ta sig och Thule VersaWing-systemet gör att du kan växla sömlöst mellan aktiviteterna oavsett vilket kit som används.

Cykelvagnen är anpassad till 1 barn, men kan användas av 2 barn om maxvikten inte överskrider 22 kg.

 • Cykelvagnen för den sportiga
 • Robust och mångsidig
 • Tyvärr egentligen lämpad för ett barn

5. Thule Chariot Sport 2 Cykelvagn (Midnight Black)

Thule Chariot Sport 2 är den perfekta cykelvagnen för aktiva familjer med ett eller två barn. Cykel och vandringssats ingår, men det finns även satser för både jogging och skidåkning. Thule VersaWing-systemet gör att du kan växla sömlöst mellan aktiviteterna, så du kan gå från promenader till cykling med ett snabbt byte av kit. De lutande sätena kan justeras med ett grepp med en hand och kan även lutas individuellt. Ett barn kan sova medan det andra är vaket, eller om det är en lång promenad eller tur kan båda ta en tupplur samtidigt. Fjädringen är justerbar och den handaktiverade skivbromsen hjälper dig att kontrollera hastigheten i backar eller när du springer.

Cykelvagnen är designad för att fungera för 2 barn.

 • Designad för en eller två barn
 • Tråkigt nog rätt dyr (men man får mycket för pengarna)
 • Det går att köpa till satser för både jogging och skidåkning

Mer om cykelvagn för 2 barn

Cykelvagnar kostar ofta lite mer än en vanlig barnvagn och det är viktigt att du köper rätt modell. I första hand så måste du se till att vagnen faktiskt får plats med båda dina barn. Det här kan ibland bli lite komplicerat eftersom vagnen gärna ska ha plats för barnen under en längre tid, så det är väldigt viktigt att du tänker på hur barnen kommer att växa under de närmsta månaderna eller åren.

Kontrollera hur stor yta dina barn behöver

Om du ska köpa en cykelvagn för två barn så är utrymmet det viktiga. Många vagnar är lämpade för endast ett barn och det är viktigt att alltid dubbelkolla storleken innan du köper en av modellerna.

Det finns däremot många modeller som egentligen är lämpade för ett barn, men som du ändå kan använda för två barn. Det viktiga här är att du kontrollerar maxvikten som vagnen klarar av. Om du har mindre barn som inte väger så mycket så går det ofta att ha två barn i vagnen. När barnen blir äldre så kommer det däremot bli ett problem.

Många sportvagnar eller smala modeller kommer däremot inte att fungera för två barn, det finns helt enkelt inte tillräckligt med plats och ofta så är viktgränsen ganska låg på dessa. Du kan som sagt förebygga eventuella problem genom att kontrollera gränsen innan du köper något. Om du är osäker på hur mycket dina barn väger tillsammans så är det såklart viktigt att kontrollera det också.

Köp hållbart

Om du har planer på att använda den här vagnen under en längre period så är det bäst att köpa en modell av hög kvalitet, annars kommer den att gå sönder snabbare. Vagnar slits ut med tiden, inte minst hjulen men även andra delar på den kan gå sönder om du använder den ofta.

Det kan visserligen kosta lite mer, men det är värt det eftersom du då får en modell som du är nöjd med. Du slipper då också köpa en ny inom något år. Utöver vagnens kvalitet så tänk också på storleken och viktgränsen, dina barn kommer trots allt att bli äldre och barn växer väldigt snabbt. Du kan alltså använda vagnen längre om du köper en med hög viktgräns och som har gott om utrymme. När du väl är helt färdig med vagnen så kan du alltid sälja vidare den till någon annan förälder.

Annat att tänka på gällande cykelvagnar

Cykelvagnar har flera användningsområden och det är viktigt att du har det i åtanke innan du väljer ut en modell. Vissa vagnar kan till exempel användas för ojämn terräng och i en del fall kan du köpa till delar för att använda den för exempelvis längdskidor.

De allra flesta modeller kommer däremot med allt du behöver för att promenera eller cykla med vagnen. För aktiviteter utöver det kan du däremot behöva andra delar som du måste köpa till. Min rekommendation är att du jämför mellan olika modeller innan du köper en ny cykelvagn från min lista.

Lämna en kommentar