HemBabyBästa babyvakten

Bästa babyvakten 2024

En babyvakt är ett fantastiskt sätt för föräldrar att hålla ett öga på sina barn. Men numera finns det så många att välja mellan. Vilken babyvakt är bäst för dig? Jag har gjort efterforskningar och minskat ner till de fem bästa babyvakterna på marknaden.

Bästa babyvakten:

 1. Motorola MBP485 Video Babyvakt
 2. Motorola Comfort 50 Video Babyvakt
 3. Motorola Ease 35 Video Babyvakt
 4. Motorola Babymonitor MBP481 Video
 5. ANGELCARE Rörelsemonitor Video AC327

Bästa babyvakten

1. Motorola MBP485 Video Babyvakt

Den här lättanvända babyvakten ger dig sinnesfrid med allt du behöver. Föräldraenheten har en 5-tumsskärm med infraröd nattsyn och digital zoom samt möjlighet att prata tillbaka till barnet. Du kan även få temperaturen i ditt barns rum kontrollerad, så att du kan vara säker på att ditt barn inte fryser eller har det för varmt omkring sig. Välj bland en rad vaggvisor för att lugna dina små barn och hjälpa dem att sova. Upp till 300 m räckvidd när det finns en tydlig siktlinje mellan föräldraenheten och barnenheterna.

 • 5-tumsskärm
 • Infraröd nattsyn
 • Digital zoom

2. Motorola Comfort 50 Video Babyvakt

Motorola Comfort 50 är en babyvakt med en 5-tums färgskärm som gör att du kan hålla ett öga på ditt barn hela tiden, med flera smarta funktioner för att hålla dina nätter säkra. Det kristallklara tvåvägs-ljudet gör att du kan kommunicera lika tydligt som om du befann dig i samma rum som ditt barn, tvåvägskommunikationen gör att du kan lugna ditt barn även på avstånd.

Med digital zoom och infraröd nattsyn kan du hålla ett öga på saker och ting även när rummet är mörkare. Dessutom kan babyvakten spela upp 5 vaggvisor. Upp till 300 meters räckvidd när det finns en tydlig siktlinje mellan föräldraenheten och babynheterna. Eventuella hinder mellan föräldra- och babynheterna minskar tyvärr räckvidden avsevärt.

 • 5-tums färgskärm
 • Kristallklart tvåvägs-ljud
 • Digital zoom

3. Motorola Ease 35 Video Babyvakt

Babyvakt Motorola Ease35 Video Babyvakt är en smart babymonitor med en stor 5-tumsskärm, infraröd nattsyn och zoomfunktion. Babyvakten kan även mäta rumstemperaturen så att ditt barn aldrig har det för varmt eller för kallt. Med tvåvägssamtal kan du prata med ditt barn även om du befinner dig i ett annat rum, du kan även ställa in en av de 5 vaggvisorna eller lugnande naturljud för att den lilla ska somna till.

 • Stor skärm
 • Infraröd nattsyn
 • Zoomfunktion

4. Motorola Babymonitor MBP481 Video

Om du vill öka din sinnesfrid till nästa nivå kan du investera i en babyvakt från Motorola. Den har en 2,0-tums LCD-skärm i färg med fjärrzoom och infraröd nattsyn så att du kan övervaka även i mycket svagt ljus. Motorola MBP481 är utrustad med ny digital teknik som gör att du kan vara säker på att signalen är säker och att ingen tjuvlyssnar!

 • 2-tumsskärm
 • LCD-skärm med ärg
 • Fjärrzoom

5. ANGELCARE Rörelsemonitor Video AC327

Angelcare är världsledande inom babyövervakning, och deras AC327 babyvakt är ett perfekt exempel på varför. Denna babyvakten talar om för dig om ditt barn andas och visar dig en videoskärm av ditt barn i dess barnkammare.

Rörelsesensorn är placerad under ditt barns madrass så det finns ingen risk att ditt barn kommer åt den eller att den av misstag hamnar i tvätten. Den har en 4,3 tums stor LCD-skärm på föräldraenheten, så att du kan se ditt barns alla rörelser samt prata med dem via högtalaren.

Anledningen till att denna babyvakten inte vinner är i stort sett priset.

 • Andningsdetektor
 • Kamera och video
 • Rörelsesensor

Babyvakt

Som du ser i min lista så finns det ganska stora skillnader mellan olika babyvakter. Det finns flera viktiga egenskaper hos modellerna men det är viktigt att du funderar på vad du planerar att använda den för. En del föräldrar använder babyvakten för att övervaka barnet på nätterna, andra är främst ute efter att underlätta sin vardag. Syftet kommer att påverka vilken modell som är bäst för just dig.

Vad behöver du och ditt barn?

Så hur hade du tänkt att använda din babyvakt? Om den endast ska användas på nätterna för att hålla ett öga på bebisen så kan ofta en enklare modell räcka. Det som är viktigt här är att den har nattsyn, alltså något form av kameraläge som gör det möjligt att se i mörkret. De allra flesta modeller kommer som tur är med den här funktionen.

Du bör också fundera på hur du vill kunna ha det med ljudet. Många enklare babyvakter kommer såklart med en vanlig ljudfunktion så att du kan höra vad som händer i rummet där den står, det är däremot inte alla som kommer med tvåstegskommunikation. Det här innebär att du kan prata med barnet även om du är i ett annat rum.

Om du redan nu vet att du inte kommer att använda den ofta eller överdrivet mycket så kan det ofta räcka med en ganska enkel modell, huvudsaken är att den håller och är av god kvalitet. Är det däremot så att du ser en rejäl nytta i en babyvakt så är det ofta värt att investera i en ordentlig modell.

Ofta värt att köpa en bättre modell

Dyrare modeller kommer med fler funktioner och en högre prestanda. En väsentlig skillnad mellan många billiga och dyra modeller är skärmen som du får till babyvakten. Det är på den här skärmen som du ser vad babyvakten ser och där du även kan sköta inställningar. Det är också på skärmen du exempelvis kan zooma in, rotera kameran och så vidare.

På en bra modell får du en ordentlig skärm på 4-5 tum. Det här är lagom stort för att du tydligt ska kunna se vad som händer på kameran. Det är samtidigt tillräckligt litet för att skärmen inte ska ta upp onödigt mycket plats i hemmet.

Den bästa babyvakten ska också hålla utan problem. Med bättre modeller så kan du räkna med att den håller i åtminstone ett par år och du kan därför använda den även för ett eventuellt andra eller tredje barn.

Specialfunktioner som är värda pengarna

Utöver tvåstegskommunikation så kan du ibland också spela upp förinspelade nattvisor och naturljud. Det här kan hjälpa dig att få bebisen att somna.

Två ganska bra funktioner som en del modeller har är rörelsesensor och temperaturmätning. Temperaturen är alltid viktig att hålla koll på så att bebisen har en bra miljö att vistas i. Rörelsesensorn håller koll på att barnet rör sig. Den kan fånga upp även de minsta rörelserna och ett alarm börjar låta om barnet slutar röra på sig helt, vilket kan indikera att barnet är i fara och kanske slutat andas.

Lämna en kommentar