HemBarnCykelsits för större barn

Cykelsits för större barn

Cykling är ett av de bästa sätten att utforska världen och det är också ett utmärkt sätt att hålla sig i form. Här får du några tips om hur du köper en cykelsits till ditt barn!

Bästa cykelsitsen för större barn:

 1. Thule RideAlong Cykelsits (mörkgrå)
 2. Thule RideAlong Lite Cykelsits (Mörkgrå)
 3. Hamax Zenith Cykelsits med pakethållarfäste (Grå/röd)
 4. OK Baby Baby Shield Cykelsits (Svart)
 5. Hamax Kiss Cykelsits (Grå/Svart)

Bästa cykelsitsen för större barn

1. Thule RideAlong Cykelsits (mörkgrå)

Thule RideAlong är en cykelsits som kan monteras i cykelramen med snabbkoppling. Den passar runda och ovala rör mellan 27,2 och 40 mm. Cykelsitsen är lätt att använda, har 5 lutningslägen och sidoskydd för att skydda barnets händer. Stolen kan vändas för större barn (9 månader till 6 år). Den maximala vikten är 22 kg.

 • Cykelsits som kan monteras i cykelramen
 • Snabbkoppling
 • Passar nästan alla cyklar

2. Thule RideAlong Lite Cykelsits (Mörkgrå)

Thule RideAlong Lite är en bakåtmonterad cykelsits från svenska Thule. Den är robust och pålitlig och kommer att vara en perfekt följeslagare för din dagliga pendling eller på äventyr i staden. Ditt barn sitter säkert tack vare den justerbara 3-punktsbältet, färden är smidig och bekväm för ditt barn tack vare DualBeam-fjädringssystemet som absorberar stötar från vägen, spänn fast ditt barn snabbt och enkelt med en stor knapp på det barnsäkra säkerhetsspännet.

De integrerade sidoskydden skyddar ditt barns händer när cykeln lutar sig mot en vägg, säkerställer en perfekt passform när ditt barn växer tack vare fotstöd och fotremmar som kan justeras med en hand, fäster och lossar från cykeln på nolltid, vilket såklart är positivt för dig med ett större barn som växer snabbt.

 • Bakåtmonterad cykelsits
 • Från svenskt företag
 • Robust och pålitlig

3. Hamax Zenith Cykelsits med pakethållarfäste (Grå/röd)

Den här eleganta cykelsitsen är lätt att montera och kan fästas på en pakethållare med en tjocklek på 10-20 mm. Den kan anpassas till elcyklar och packhållaren ska vara godkänd för att bära upp till 25-30 kg. Cykelsitsen kan monteras på befintliga packhållare och passar för packväskor med en bredd från 120-180 mm. Av erfarenhet passar den större barn mycket bra.

 • Elegant cykelsits
 • Lätt att montera
 • Kan fästas på pakethållare

4. OK Baby Baby Shield Cykelsits (Svart)

OK Baby Bicycle Seat Baby Shield är en godkänd cykelsits för större barn upp till 22 kg. Cykelsitsen har ett nytt smalt ramfäste som är lättare att montera och med förenklade instruktioner. Sitsen har en hög, förstärkt rygg och huvudstöd samt förstärkta sidoskydd för benen. Fotstöden kan enkelt justeras från sätets baksida. Cykelsitsen är bekväm och ergonomisk med säkerhetsbälte, bakre reflex. Monteras i ramen utan pakethållare.

 • Godkänd cykelsits för större barn
 • Smalt ramfäste
 • Lätt att montera

5. Hamax Kiss Cykelsits (Grå/Svart)

Hamax Kiss Bicycle Seat är en prisvärd och säker cykelsits som gör det roligt och trevligt att resa på två hjul. Passar större barn från cirka 9 månader till 22 kilo och kan monteras med eller utan packhållare. Den är säker, bekväm och prisvärd!

 • Prisvärd och säker cykelsits
 • Gör cyklandet roligt och trevligt för barn och vuxna
 • Passar större barn

Mer om cykelsits för större barn

Innan du väljer en av modellerna jag har listat så måste du först se till att modellen faktiskt är rätt för dig och ditt barn. Rätt modell ska så klart passa och kunna användas ordentligt, men den bör också vara bekväm och säker. Med en ordentlig cykelsits för större barn så blir det här sällan ett bekymmer. Det är inte heller svårt att hitta modeller som passar lite större barn.

Håll koll på barnets storlek

Vad ett större barn är beror så klart på vem du frågar, men oavsett hur stort eller litet ditt barn är så finns det alltid en lämplig cykelsits. För att vara säker på att du köper rätt så är det viktigt att du först dubbelkollar hur stort ditt barn är. Längden är sällan ett problem här men cykelsitsar har lite olika gränser för den maximala vikten.

Rätt modell ska inte bara klara av vikten utan gärna vara lite högre så att du fortfarande kan använda den när barnet har vuxit en del. De mindre modellerna klarar ofta upp till 20-22 kg medan de lite större ofta kan ta upp till 30 kg, så det bör finnas en modell som passar ditt barn.

Något du också måste tänka på är faktiskt din cykel. Det brukar inte vara ett problem men exakt hur du fäster sitsen kan variera hos olika modeller. En del fäster du direkt i cykelramen och då måste du se till att den klarar av den tjocklek som din cykel har. Andra modeller fäster du direkt i pakethållaren och då måste du kontrollera att din hållare har rätt storlek för att kunna fästa stolen.

Jämför för bästa resultat

Det finns antagligen mer än en modell i min lista som passar dig. Om du känner dig osäker på vilken stol som är bäst så kan du börja gå igenom det mest grundläggande. Du kan till exempel titta på priset vilket kan vara viktigt om du har en budget. Det kan också finnas olika funktioner som är viktiga för din cykelsits.

En del modeller kan du till exempel luta, vilket kan vara skönt för barnet om det är en längre resa. Det finns också cykelsitsar som du kan vända på, så att barnet kan vara vänt mot din rygg eller åt andra hållet. Det här kan också vara roligt för en del resor som du tar tillsammans med ditt barn.

Tjäna på hållbara modeller

Att köpa en hållbar och högkvalitativ cykelsits är en riktigt bra idé. Till att börja med så vet du med dig att du får en säker och bekväm sits som kommer att hålla länge. När du väl är färdig med den, exempelvis när ditt barn är gammalt nog att cykla på egen hand, kan du då sälja av cykelsitsen.

Om du har skött om den ordentligt så kan du då få tillbaka en del av pengarna du lagt på den. Att köpa en cykelsits som är alldeles för billig kommer alltid med risken att den är av dålig kvalitet. Det gäller att du försöker finna en balans där du är nöjd med både priset och stolens kvalitet.

Lämna en kommentar