HemBarnCykelsits för längre barn

Cykelsits för längre barn

Vill du veta vad den bästa cykelsitsen för längre barn är? Här är de bästa cykelsitsarna för långa barn, plus några överväganden att tänka på.

Bästa cykelsitsen för längre barn:

 1. Thule RideAlong Cykelsits (mörkgrå)
 2. Thule RideAlong Lite Cykelsits (Mörkgrå)
 3. Hamax Zenith Cykelsits med pakethållarfäste (Grå/röd)
 4. OK Baby Baby Shield Cykelsits (Svart)
 5. Hamax Kiss Cykelsits (Grå/Svart)

Bästa cykelsitsen för längre barn

1. Thule RideAlong Cykelsits (mörkgrå)

Thule RideAlong Bicycle seat är en mångsidig cykelsits som kan monteras på nästan vilken cykel som helst. Den här cykelsitsen har en fjädring med dubbla balkar som ger en bekväm resa för ditt barn, och sätet kan justeras för att passa deras längd när de växer. Cykelsitsen är maskintvättbar och finns i två färger.

 • Mångsidig cykelsits
 • Kan monteras på nästan vilken cykel som helst
 • Fjädring med dubbla balkar

2. Thule RideAlong Lite Cykelsits (Mörkgrå)

Cykelsitsen Thule RideAlong Lite Bicycle Seat är perfekt för att ta med barn på den dagliga pendlingen eller på helgens cykeläventyr och är bekväm, lätt att fästa och hållbar. Cykelsitsen har en 3-punktssele och Dual Beam-fjädringssystemet som absorberar stötar från vägen så att ditt barns åktur blir smidig och bekväm. Jag rekommenderar denna cykelsitsen för längre barn eftersom att den är så enkel att justera.

 • Cykelsits perfekt för daglig användning
 • 3-punktssele
 • Rekommenderas för längre barn

3. Hamax Zenith Cykelsits med pakethållarfäste (Grå/röd)

Hamax Zenith är en cykelsits för längre barn. Den har en elegant design och kan hanteras med en hand samt monteras på cyklar med en pakethållare. Hamax Zenith passar från cirka 9 månader upp till 22 kg och är även lämplig för elcyklar. Packhållaren ska vara godkänd för att bära upp till 25-30 kg. Hamax Zenith kan fästas på en pakethållare med en tjocklek på 10-20 mm. Den är lätt att montera, och passar längre barn utan problem.

 • Cykelsits för längre barn
 • Elegant design
 • Passar från cirka 9 månader upp till 22 kg

4. OK Baby Baby Shield Cykelsits (Svart)

Cykelsitsen Baby Shield är en cykelsits för längre barn upp till 22 kg. Ryggen och sidorna är förstärkta för ökad säkerhet och hållbarhet. För benen finns det förstärkta sidoskydd som säkerställer att sätet är lämpligt för användning framtill på cyklar med eller utan pakethållare. Fotstöden är justerbara från ryggen vilket innebär att de kan justeras i 14 olika lägen, och de har 3-punkts säkerhetsremmar för att hålla fötterna på plats. Det här sätet är godkänt för elcyklar.

 • Cykelsits för längre barn upp till 22 kg
 • Förstärkta sidoskydd för benen
 • Passar cyklar med eller utan pakethållare

5. Hamax Kiss Cykelsits (Grå/Svart)

Att resa på två hjul har kanske aldrig varit roligare än med Hamax Kiss Bicycle Seat (för både barn och föräldrar!). Den här prisvärda och säkra cykelsitsen ser till att barnen kan njuta av cykelturen utan risk för skador. Kiss finns i en mängd olika färger, men den svarta och grå färgen kommer att se bra ut på alla cyklar.

 • Prisvärd cykelsits
 • Minimerar risken för skador
 • Finns i många färger

Mer om cykelsits för längre barn

Det är viktigt med en cykelsits som passar barnet. Det är inte svårt att hitta en för längre barn, vilket du redan sett i listan ovan. Innan du köper din nya cykelsits är det däremot viktigt att du går igenom vad just ditt barn behöver. Framförallt vikt och längd är avgörande för att sitsen ska passa.

Mät ditt barn innan du köper en cykelsits

Börja med att mäta ditt barn om du inte redan vet barnets längd. Det här kan vara bra att veta innan du köper din nya cykelsits. Det finns två olika lösningar för modeller som passar ett längre barn. Alternativ ett är en stol som är lite längre eller som har en design som passar många olika längder.

Alternativ två är att du köper en cykelsits som är anpassningsbar. Det här är riktigt smidigt eftersom den då kan anpassas så att den kan fortsätta användas under åren. Ofta handlar det om att du kan anpassa stolen så att benen får plats ordentligt, ofta med hjälp av fotstöd som du kan höja eller sänka.

Det är också viktigt att du tittar på barnets vikt. Barn växer ganska snabbt och vikten kan vara avgörande när du ska köpa en cykelsits för längre barn, eftersom dessa har en viktgräns. Många har en gräns runt 22 kg men det finns modeller som klarar upp till 30 kg, så det bör finnas en cykelsits för alla barn.

Andra viktiga egenskaper

Det är så klart jätteviktigt att cykelsitsen passar och att ditt barn sitter bekvämt. Något som också är viktigt är säkerheten, vilket ofta innebär ett ordentligt spänne som håller fast barnet tryggt. En bra sele ska sitta ordentligt men samtidigt ska den inte kväva barnet. Det här är sällan ett bekymmer med bättre modeller eftersom säkerheten är en av de viktigare sakerna som tillverkarna fokuserar på.

Det kan finnas andra egenskaper hos vissa modeller som gör att resan blir mer bekväm. Ett exempel är modeller som har ett fjädringssystem. Du kanske cyklar jätteförsiktigt men det finns gott om vägar som kan vara ganska skakiga, gupp och hål finns det också på en del vägar. Ett fjädringssystem gör att barnet inte studsar lika mycket vid dessa tillfällen. Det kanske inte är en nödvändighet men det gör definitivt resan lite trevligare för barnet.

Fokusera inte bara på priset

Du vill kanske inte lägga ut mer pengar än nödvändigt på en cykelsits, det är fullt förståeligt. Det är däremot ingen bra idé att bara fokusera på att hålla det så billigt som möjligt. Med allt för billiga modeller finns det alltid en risk att du får en dålig stol som varken håller, är bekväm eller säker.

Tänk därför lite mer långsiktigt. En riktigt bra cykelsits kommer att hålla längre och vara överlag bättre för barnet. När du har använt den och barnet kan cykla själv så kan du alltid sälja stolen begagnad, då får du chansen att få tillbaka en del av pengarna. Om du har en begränsad budget så är det bra att jämföra mellan billigare modeller för att hitta en budgetmodell som är av bättre kvalitet.

Lämna en kommentar