HemBarnBästa cykelsitsen

Bästa cykelsitsen 2024

Det finns så många fördelar med att ha den bästa cykelsitsen för barn 2024. Ditt barn kommer framför allt att vara bekvämt och säkert.

Bästa cykelsitsen:

 1. Thule RideAlong Cykelsits (mörkgrå)
 2. Thule RideAlong Lite Cykelsits (Mörkgrå)
 3. Hamax Zenith Cykelsits med pakethållarfäste (Grå/röd)
 4. OK Baby Baby Shield Cykelsits (Svart)
 5. Hamax Kiss Cykelsits (Grå/Svart)

Bästa cykelsitsen

1. Thule RideAlong Cykelsits (mörkgrå)

Med Thule RideAlong Bicycle seat kan ditt barn njuta av resan tillsammans med dig. Den justerbara cykelsitsen kan lutas i 5 olika lägen och den rammonterade konstruktionen gör det enkelt att få ditt barn på och av sätet. Sidoskydden med flera positioner skyddar ditt barn, och dynan är vattenavvisande och maskintvättbar. Håll ditt barn riktigt säkert med Thule RideAlong Bicycle seat.

 • Justerbar cykelsits
 • Bekväm
 • Rammonterade konstruktion

2. Thule RideAlong Lite Cykelsits (Mörkgrå)

Thule RideAlong Lite Bicycle Seat är en robust och pålitlig bakre cykelsits för daglig pendling och äventyr.

Det justerbara 3-punktsbältet garanterar en perfekt passform även när ditt barn växer; DualBeam-fjädringssystemet absorberar stötar från vägen; den stora knappen på det barnsäkra säkerhetsspännet gör att du snabbt och enkelt kan spänna fast ditt barn; integrerade sidoskydd skyddar ditt barns händer när cykeln står lutad mot en vägg.

Cykelsitsen kan fästas och lossas från cykeln på nolltid med hjälp av det universella snabbfästet som passar i princip alla cykelramar.

 • Robust cykelsits
 • För dagligt användande eller äventyr
 • 3-punktsbälte

3. Hamax Zenith Cykelsits med pakethållarfäste (Grå/röd)

Zenith är en elegant och tidlös cykelsits. Cykelsitsen kan hanteras med en hand och monteras på cyklar med en pakethållare. Zenith passar barn från cirka 9 månader upp till 22 kg. Du kan montera cykelsitsen på befintliga packhållare och den är lämplig för elcyklar. Packhållaren ska ha en bredd på 120-180 mm. Cykelsitsen kan fästas på en pakethållare med en tjocklek på 10-20 mm.

 • Elegant och tidlös cykelsits
 • Hanteras med en hand
 • Monteras på pakethållare

4. OK Baby Baby Shield Cykelsits (Svart)

OK Baby Bicycle Seat Baby Shield är en beprövad, säker och pålitlig cykelsits med hög, förstärkt rygg och huvudstöd samt förstärkta sidoskydd för benen. Varje detalj på cykelsitsen överträffar säkerhets- och standardkraven som jag ställer på en cykelsits. Fotstöden kan enkelt justeras från ryggen. Sätet är bekvämt och ergonomiskt med säkerhetsbälte. Bakre reflexer gör att sätet är väl synligt även i mörker.

 • Beprövad, säker och pålitlig cykelsits
 • Hög, förstärkt rygg
 • Huvudstöd

5. Hamax Kiss Cykelsits (Grå/Svart)

Hamax Kiss Bicycle Seat är en prisvärd och säker cykelsits som gör det roligt och trevligt att resa på två hjul. Cykelstolen är lätt att installera, har en bekväm ergonomisk sittställning och är säker och enkel att montera. Den exponerade bärarmen fungerar som en fjäder för att skydda barnets ryggrad, medan den justerbara säkerhetsselen och fotstödet är perfekta för barn från 9 månader upp till 22 kg.

 • Prisvärd och säker cykelsits
 • Lätt att installera
 • Ergonomisk sittställning

Cykelsits

Exakt vad som är en perfekt cykelsits för ditt barn beror så klart mycket på hur gammalt ditt barn är och vilka behov som finns. Jag vill hjälpa dig att hitta den bästa cykelsitsen, så vi ska gå igenom allt du måste tänka på.

Vad behöver ditt barn?

Till att börja med så är längd och vikt två avgörande saker. Om du inte alls vet hur mycket ditt barn väger eller barnets längd så är det bäst att dubbelkolla det. Alla modeller har sina begränsningar för vikt, ofta runt 22 kg eller lite högre för större modeller.

Gällande längden så varierar det lite beroende på hur långt ditt barn är och vilken modell du köper. En del cykelsitsar kommer till exempel med fotstöd som går att anpassa, det här innebär att du kan justera stolen när barnet växer. Det finns gott om modeller som passar längre barn och det blir sällan ett bekymmer.

En del modeller har extrafunktioner, exempelvis speciellt stöd för nacken eller möjligheten att luta ryggstödet. Den här typen av funktioner är aldrig livsviktiga för en cykelsits, men det kan definitivt göra resan mer bekväm. Om ditt barn har något speciellt behov så är det viktigt att tänka på det också. En del barn kan till exempel må bättre under resan om sitsen har ett inbyggt fjädringssystem som dämpar hopp och smällar under resans gång.

En cykelsits måste inte vara dyr

Det finns såklart en och annan cykelsits som är väldigt dyr. Dessa är ofta av väldigt hög kvalitet och kommer med en mängd extrafunktioner som gör den ännu bättre. Om du inte har råd med dessa så är det knappast ett bekymmer, det finns gott om cykelsitsar med rimliga priser.

Fundera på hur mycket du kan lägga ut på stolen, men fokusera inte bara på priset. Att stolen passar och är säker kommer alltid att vara det viktigaste när du ska köpa en ny cykelsits för ditt barn. Jämför mellan de olika modellerna i min lista så kommer du med lätthet att hitta en modell som uppfyller dina krav och samtidigt passar din budget.

Det finns många olika modeller

Det finns många olika typer av cykelsitsar att välja bland. Det här handlar om mer än vad du själv vill ha, en del modeller används på ett helt annat sätt. En del modeller ska du fästa i cykelramen, vilket alltså innebär att vissa cykelsitsar kanske inte passar på din cykel. Det här är alltid viktigt att kontrollera innan du köper någon av modellerna.

Detsamma gäller för modeller som ska fästas i pakethållaren där bak. Det här är en ganska vanlig lösning hos cykelsitsar men det är inte alla som kommer att passa på just din pakethållare. Kontrollera därför måtten på sätet innan du köper något.

En del cykelsitsar är vända framåt medan andra är vända bakåt. Om du tror eller vet att ditt barn vill kunna se dig medan du cyklar så är det bra om du väljer en framåtvänd modell. Då kan barnet alltid se dig, det här kan minska eventuell oro hos lite yngre barn.

Lämna en kommentar