HemBarnBilbarnstol för liten bil

Bilbarnstol för liten bil

Om du har en liten bil vet du hur svårt det kan vara att hitta en säker och bekväm bilbarnstol. Jag är här för att hjälpa dig. Här är de bästa bilstolarna för en liten bil.

Bästa bilbarnstolen för liten bil:

 1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)
 2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)
 3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)
 4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)
 5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

Bästa bilbarnstolen för liten bil

1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)

Denna bilstol är perfekt för en liten bil. Den har ett enkelt bälteskroksystem för användning med axelbältet och ett säkerhetssystem, Air Protect, som skyddar barnet lite extra. Stolen växer med ditt barn och är lämplig för barn 4-12 år.

 • Perfekt för liten bil
 • Enkelt bälteskroksystem
 • Skyddas med Air Protect

2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)

Här är en barnstol som inte bara är snygg och elegant, utan också funktionell. Britax Adventure är en framåtvänd bilbarnstol, så den har skydd mot sidokollisioner för din lilla upptäcktsresande. Det höj- och sänkbara nackstödet anpassar sig till barnets storlek, medan 3-punktsselen passar perfekt över bäckenet och axlarna. Äldre barn kan enkelt ta sig in och ut ur den här bilbarnstolen – den är utformad för barn i åldrarna 4-12 år eller 36 kg. Lämplig för dem som har en liten bil.

 • Snygg och elegant
 • Funktionell
 • Framåtvänd

3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)

Det är ett välkänt faktum att barn kan vara stökiga, så det sista du vill är att bilbarnstolen också ska vara stökig. Med BeSafe iZi Flex Fix i-Size kan du vara säker på att din bilbarnstol alltid är ren och lätt att rengöra!

Jag vet hur svårt det kan vara att hitta en bilbarnstol för mindre bilmodeller. Därför är den här bilbarnstolen ett bra alternativ eftersom den är tillräckligt liten för att passa i de flesta bilar. Dessutom har den tre lager skydd mot sidokollisioner och levereras med en höftbältesguide och en axelbältesguide så att du kan hålla ditt barn säkert.

 • Lätt att rengöra
 • Passar mindre bilmodeller
 • Tre lager skydd

4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)

Maxi-Cosi Mobi XP är en liten men mäktig bilbarnstol! Du kan använda den här stolen från det att ditt barn är 9-25 kg (cirka 9 månader till 5-6 år). Det är en mycket populär modell, kanske delvis på grund av Maxi Cossis träffsäkra design men också för att den enkelt kan lutas tillbaka under resan i 4 olika lägen. Mobi är en helt bakåtvänd stol, utformad för detta ändamål och ger optimal säkerhet för barnet.

Mobi XP har en djup sittyta, ett enklare system för att höja bältet och har gjorts smalare i de yttre måtten för att lättare passa in bredvid andra bilbarnstolar.

 • Liten men mäktig
 • Passar från 9-25 kg eller 5-6 år
 • Passar små bilar

5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

BeSafe Izi Up X3 Fix med Isofix är ett utmärkt val för dem som behöver sätta en bilbarnstol i baksätet på en liten bil. Det är enkelt att montera den här stolen, eftersom den kan installeras med hjälp av antingen bilens Isofix-fäste eller bara med trepunktsbältet. Och tack vare det revolutionerande patentet för rotation vid sidokollisioner skyddas barnet vid en olycka och roteras mot bilens nackstöd.

 • Utmärkt val för baksätet på en liten bil
 • Enkel att montera
 • Kompatibel med Isofix och trepunktsbälte

Mer om bilbarnstol för liten bil

Innan du väljer en av bilbarnstolarna så är det viktigt att du funderar på vad exakt du behöver. Vad som faktiskt är en liten bil beror lite på vad du själv tycker. De allra flesta bilar har ganska enkelt plats med en bilbarnstol, men situationen kommer att påverka en hel del.

Du känner ditt barn bäst

Du känner så klart ditt eget barn bäst och det här är viktigt när du ska köpa den bästa bilbarnstolen för liten bil. Alla stolar kommer med sin egen viktgräns, så det är viktigt att titta på den här. Mindre modeller som är lämpade för en liten bil kommer ibland med en lite lägre gräns. Det är därför viktigt att du jämför den här gränsen med vikten hos ditt barn.

Det är också viktigt att du köper en bilbarnstol som har en högre gräns, annars kanske du måste köpa en ny snart bara för att ditt barn har vuxit en del. Det är däremot inget att oroa sig för eftersom många bilbarnstolar klarar upp till 36 kg. Undantaget här kan vara för äldre barn och där är det viktigt att du kontrollerar att stolen passar.

Längden kan också vara viktig. Längden avgör bland annat hur bekväm stolen är för just ditt barn, men det är också avgörande för stöd vid nacke och huvud. Utöver själva viktgränsen är det alltså viktigt att stolen har en lagom längd. Många modeller har som tur är ett justerbart huvud, så stolen kan växa med ditt barn.

Liten bil måste inte vara ett bekymmer

Om du har mer än ett barn så kan det vara bra med en lite smalare barnstol. Det här gör det enklare att få plats med två barnstolar bredvid varandra, exempelvis om barnen är gamla nog att sitta i baksätet. Köper du istället en större modell så finns det alltid en risk att stolarna inte riktigt får plats i en liten bil.

Det är däremot inte så att bilbarnstolar för mindre bilar är dåliga. Den stora skillnaden är ofta just att stolen kan vara lite smalare, du gör däremot inte något avkall på bekvämligheten för ditt barn. Funktionsmässigt så fungerar dessa bilbarnstolar på samma sätt som helt vanliga modeller. Säkerheten är lika hög på dessa bilbarnstolar, så du behöver inte heller oroa dig för det. Självklart kan det däremot skilja sig mellan olika modeller, inte minst beroende på hur gammalt ditt barn är.

Räkna på din budget

Vi vill alla spara in pengar när det går, men det gäller att prioritera och hitta en bra balans med saker som bilbarnstolar. Säkerheten och bekvämligheten för ditt barn är såklart väldigt viktig, men det behöver inte betyda att du ska tömma sparkontot för att hitta en bra modell.

Det viktiga är att du funderar på vad det är för bilbarnstol du vill ha i bilen och vad du har råd att betala. En del modeller är till exempel bakåtvända, medan andra är framåtvända. Exakt vilken modell som passar i din bil vet bara du, men en eller två av modellerna i min lista kommer definitivt att passa.

Lämna en kommentar