HemBarnBilbarnstol för 4-åring

Bilbarnstol för 4-åring

Bilbarnstolen är den viktigaste säkerhetsanordningen för föräldrar att investera i. Att välja rätt bilbarnstol till ditt barn är ett av de viktigaste besluten du kan fatta för ditt barns säkerhet. Med så många olika alternativ på marknaden kan det vara svårt att välja den bästa för din familj. Därför har jag skapat den här listan över bilbarnstolar för 4-åringar för att hjälpa dig att hitta den bästa stolen för ditt barn och din budget.

Bästa bilbarnstolen för 4-åring:

 1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)
 2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)
 3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)
 4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)
 5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

Bästa bilbarnstolen för 4-åring

1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol har IsoFix-fästen och Air Protect i huvudskyddet för maximal säkerhet. Superenkelt bälteskroksystem för enkel åtkomst och borttagning av axelbältet. Lätt och enkel att flytta från en bil till en annan, om bilen inte har Isofix kan stolen användas utan. För barn från 15-36 kg (4-12 år). Några snabba fakta om bilbarnstolen:

 • IsoFix-fästen
 • Air Protect för maximal säkerhet
 • Lätt och enkel att flytta

2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)

Britax Adventure-barnstolen är ett säkert och pålitligt sätt att transportera ditt barn i bilen. Den har ett 11-stegs justerbart huvudstöd i höjdled, vilket innebär att den anpassar sig till barnets storlek. Selen passar perfekt över barnets bäcken och axlar, och det är lätt för barnet att själv ta sig in och ut ur Adventure. Bilbarnstolen är lämplig för barn i åldrarna 4-12 år eller 36 kg.

 • Säker och pålitlig
 • 11-stegs justerbart huvudstöd
 • Anpassar sig till barnets storlek

3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)

BeSafe iZi Flex FIX i-Size är en bältesstol som är lämplig för barn i åldrarna 4-12 år. iZi Flex FIX i-Size erbjuder högsta säkerhetsnivå eftersom den är utrustad med tre lager skydd mot sidokollisioner: nack- och huvudskydd av energiabsorberande material (EPS), stötfångare för sidokollisionsskydd (SIP) och det extra sidokollisionsskyddet SIP+. Att hålla bältet korrekt positionerat under resan är avgörande för säkerhetsbältets prestanda vid en eventuell kollision. Därför införs nu en ny funktion, inspirerad av BeSafes graviditetsbälten, kallad Hip Belt Guide. Höftbältesguiden säkerställer att bilens 3-punktsbälte är placerat rätt.

 • Lämplig för barn mellan 4-12 år
 • Högsta säkerhetsnivå
 • Lätt att kontrollera att bilbarnstolen är placerad rätt

4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)

Mobi XP är en bakåtvänd bilbarnstol. Den har en djup sittyta, är smalare till de yttre måtten och har ett enkelt system för att höja sätesbältet. Den är mycket populär bland både barn och föräldrar. Perfekt för 4-åringar!

 • Bakåtvänd bilbarnstol
 • Djup sittyta
 • Perfekt för 4-åringar

5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

BeSafe Izi Up X3 Fix Booster Seat är en säker och bekväm stol som är idealisk för barn från 4 år och uppåt. Stolen har ett iZi-Fix-fäste som kan användas med ett 3-punktsbälte om den inte är utrustad med ett iZi-Fix-fäste.

BeSafe Izi Up X3 Fix Booster Seat har ett innovativt Side Impact Rotation (SIR)-system, som roterar sätet så att det vänder sig mot den sida som drabbas vid en kollision. Detta innebär att ditt barns huvud skyddas av nackstödet och nackskydden vid en sidokollision.

Den här barnstolen har en lutningsfunktion under resan för att göra den bekväm för ditt barn även under längre resor.

 • Idealistisk för barn 4 år och uppåt
 • iZi-Fix-fäste
 • Bekväm för längre resor

Mer om bilbarnstol för 4-åring

En bilbarnstol för en 4-åring kan se lite olika ut beroende på ditt barn. Exakt vilken modell i min lista som är bäst för just dig är alltså lite svårt att säga. Du känner ditt eget barn bäst och vet därför vad ditt barn behöver. Tänk också på att din bil och det utrymme som den har kan komma att påverka vilken modell som fungerar bäst.

Vad behöver ditt barn?

Till att börja med måste du fundera över vilka behov ditt barn har från en bilbarnstol. Alla modeller har en gräns för både vikten och längden. Det här är en gräns som du måste följa, annars kan det bli obekvämt och vara osäkert för barnet. Titta därför alltid på gränserna innan du väljer ut en modell, jämför sedan med längden och vikten hos ditt barn.

Tänk också på att köpa lite långsiktigt. Det är inte som att en bilbarnstol endast kommer att hålla så länge barnet är fyra. Om du köper en bra modell som också har en god höjd och viktgräns så kan du fortsätta använda stolen så länge som det behövs. Många modeller går att använda ända upp till att barnet är tolv år, vilket antagligen är längre än du faktiskt kommer att behöva den.

De allra flesta stolar är redan bekväma och kommer med ordentligt stöd för nacke och rygg, men det är ändå bra att tänka på det här innan du köper en bilbarnstol. Det är så klart viktigt att barnet har det skönt och till exempel kan vila under längre resor.

Bilbarnstolar behöver inte vara dyra

En bilbarnstol behöver inte vara ruskigt dyr. En del finare modeller med många specialfunktioner kan bli lite dyrare, men det är inte alltid du faktiskt behöver en av dessa. Om du har en väldigt begränsad budget så är det bäst att fokusera på att köpa en bekväm och säker stol.

Något du däremot också bör tänka på är hållbarheten. Köper du en stol som är av bättre kvalitet så kommer den också att hålla längre. När du känner att du är färdig med stolen och barnet har slutat använda den så kan du då med lätthet sälja den vidare till en annan förälder, då får du också tillbaka en del av pengarna som du har lagt på den.

Funktioner som kan vara bra att ha

Mycket har hänt under åren när det gäller bilbarnstolar och det finns idag lite fler funktioner än förr. Det här är sällan nödvändigt men det kan bidra till bekvämare bilresor för barnet, så det kan vara värt att tänka på.

Ett bra exempel är att du kan höja och sänka bältet. Det här är inte en nödvändighet men det kan bidra till en bekvämare resa. Du kan på många modeller också luta stolen i lite olika lägen. Det här är riktigt användbart under långa resor, eftersom du då kan luta barnet för bättre vila och avslappning.

Den här typen av funktioner är sällan viktiga för barnets säkerhet, så känn dig inte tvungen att titta efter en modell som specifikt har specialfunktioner, men det kan vara värt det om du har planer på att använda stolen under en längre period eller om du har långa resor framför dig.

Lämna en kommentar