HemBarnBilbarnstol för långa barn

Bilbarnstol för långa barn

Barnets längd och vikt är viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer bilbarnstol. Om ditt barn är långt behöver du en stol som både rymmer den längre kroppen men som även ger det huvudstöd de behöver. Det är viktigt att veta hur man hittar den bästa bilbarnstolen för långa barn, så här är några saker att tänka på.

Bästa bilbarnstolen för långa barn:

 1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)
 2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)
 3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)
 4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)
 5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

Bästa bilbarnstolen för långa barn

1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect är den perfekta bilbarnstolen för ett långväxt barn som behöver lite mer utrymme. Med Air Protect i huvudskyddet har den här modellen en högre viktkapacitet och kan användas från fyra år och upp till 12 år.

 • Perfekta bilbarnstolen för längre barn
 • Ger gott om utrymme
 • Air Protect-huvudskydd

2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)

Bilbarnstolen Britax Adventure Booster Seat är en lättviktig, framåtriktad bilbarnstol med skydd mot sidokollisioner. Det 11-stegs höj- och sänkbara nackstödet anpassar sig till barnets storlek. Med en 3-punktssele som passar perfekt över bäckenet och axlarna kan ett barn enkelt ta sig in och ut ur Adventure på egen hand. Den är lämplig för barn i åldern 4-12 år eller 36 kg och erbjuder säkerhet och komfort. Den är lämplig även för långa barn.

 • Lättviktig bilbarnstol
 • Framåtriktad
 • Skyddar mot sidokollisioner

3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)

För barn som är 4-12 år gamla, 100-150 cm långa, är det här en bältesstol för dig. Den här barnstolen har utformats med den högsta säkerhetsnivån i åtanke. Den erbjuder tre lager skydd mot sidokollisioner: nack- och huvudskydd av energiabsorberande material (EPS), stötfångare för sidokollisioner (SIP) och det extra sidokollisionsskyddet SIP+.

 • För barn 4-12 år gamla
 • Passar barn mellan 100-150 cm långa
 • Högsta säkerhetsnivån i åtanke

4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)

Vi älskar vår Maxi-Cosi Mobi XP bilbarnstol för dess eleganta och moderna design och dess funktionalitet. Den här bilstolen är godkänd för barn på 9-25 kg och är en helt bakåtvänd stol. Mobi är en mycket populär modell, kanske delvis på grund av Maxi Cossis träffsäkra design men också för att den enkelt kan lutas tillbaka under resan i 4 olika positioner. En av de bästa egenskaperna hos denna bilstol är att remmarna kan justeras med kardborreband, vilket innebär att det bara tar några sekunder att justera och säkra barnet i stolen. Vi älskar också att det finns breda sidor upptill runt huvudet för ökat skydd mot sidokollisioner, samt förenklad justering av det inre bältet.

 • Elegant och modern
 • Stor funktionalitet
 • Godkänd för barn på 9-25 kg

5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

Vi vet att det kan vara svårt att hitta en stol som passar ditt barns längd. Men om du letar efter en stol som kan växa med ditt barn är BeSafe Izi Up X3 Fix Booster Seat det perfekta valet. Denna bilstol är utformad för barn 4 år – 12 år (15-36 kg) som är minst 130 cm långa. Stolen är också godkänd för användning med iZi Up X3 Car Seat Belt Fix, vilket ger det bästa skyddet vid en sidokollision, men kan också användas med bara ett 3-punktsbälte om du reser i en bil utan Isofix-fästen.

 • Passar långa barn
 • Lämpad mellan 4-12 år (15-36 kg)
 • Bra skydd vid sidokollision

Mer om bilbarnstol för långa barn

Bilbarnstolar för långa barn är lite annorlunda från vanliga modeller. Det jag menar här är framförallt att det inte alltid går att köpa samma bilbarnstol för två olika barn. En del barn föds trots allt väldigt små medan andra föds lite större. Du håller såklart koll på barnets längd och det är också vad som, till viss del, kommer att avgöra vilken modell som fungerar bäst.

Längd och vikt är viktiga faktorer

Utöver barnets längd så är också vikten väldigt viktig. När du köper en bilbarnstol så är det framförallt säkerheten som är viktig och det är det här du måste fundera över innan du köper en ny stol till barnet.

De rekommenderade modellerna ovan har allihop en god säkerhet och är lämpade för lite längre barn. Du såg antagligen att viktgränsen skiljer sig mellan de olika modellerna. Så utöver längden bör du också väga barnet innan du köper en bilbarnstol.

Om barnet är precis på gränsen för en av modellerna så bör du istället titta på en som har lite högre viktgräns. Du vet nog redan hur snabbt barnen kan växa. Så köper du en modell som är lite på gränsen kommer du väldigt snart komma tillbaka hit för att hitta en ny.

Priset är inte avgörande

Självklart vill man hitta en billig modell och spara in så mycket pengar som möjligt. Samtidigt ska du inte tro att ett högt pris betyder att det är den bästa produkten. I slutändan kommer det att handla om vilken modell som är bäst för just ditt barn.

Tidigare så nämnde jag en del om viktgränsen. Det här kan till exempel vara avgörande för vilken modell som du ska välja, eftersom en del kanske inte alls skulle fungera för ditt barn. Det här gäller såklart också barnets storlek, den bästa bilbarnstolen är också den som är i precis lagom storlek så att barnet får ett bra stöd för nacke och huvud.

Fokusera därför inte bara på priset utan istället kvalitet och att den uppfyller dina krav. Om den sedan är lite billigare eller dyrare blir mindre viktigt. Om du har en begränsad budget så är det bra om du försöker hitta en bra balans mellan pris och kvalitet. Då kan du spara in en del pengar men slipper oroa dig för att ditt barn ska få en försämrad säkerhet, vilket är det viktigaste när du ska köpa en bilbarnstol.

Tänk långsiktigt för yngre barn

Om du har ett väldigt litet barn så kan det vara värt att köpa en modell som passar nu, men som också går att använda när barnet har vuxit upp lite. Det här är inte alltid lätt att avgöra men det finns många bra modeller i vår lista över bilbarnstolar för långa barn som till exempel har en ganska hög viktgräns.

Genom att köpa en bra stol som har en lite högre gräns så slipper du köpa en ny modell omedelbart efter du köpte den första, bara för att barnet växt en del.

Lämna en kommentar