HemBarnBästa bilbarnstolen

Bästa bilbarnstolen 2024

I den här artikeln kommer jag att ge dig den bästa bilbarnstolen för barn. Jag kommer också att ge dig recensioner och rekommendationer. Så om du letar efter den bästa bilbarnstolen för barn har du kommit till rätt ställe!

Bästa bilbarnstolen:

 1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)
 2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)
 3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)
 4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)
 5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

Bästa bilbarnstolen

1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect är superenkel att använda. Bälteskroksystemet gör det lätt att komma åt och ta bort axelbältet.

Maxi-Cosi RodiFix är en välkänd produkt. Rodifix AirProtect Maxi-Cosi Bältesstol (Authentic Black) är utrustad med Isofix-fästen och Air Protect i huvudskyddet för maximal säkerhet för ditt barn under resan.

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect är en säker och bekväm bilbarnstol som växer med ditt barn.

 • Enkel att använda
 • Utrustad med Isofix-fästen
 • Air Protect för bra huvudskydd

2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)

Britax Adventure Booster Seat är det perfekta tillbehöret för föräldrar som vill hålla sina barn säkra i bilen. Den har inte bara skydd mot sidokollisioner utan även ett 11-stegs höj- och sänkbart huvudstöd som anpassar sig till barnets storlek. 3-punktsselen passar perfekt över barnets bäcken och axlar, vilket gör det svårt för dem att glida ut. Barnet kan också lätt ta sig in och ut ur Adventure på egen hand, vilket innebär att de inte behöver hjälp av en förälder eller vårdnadshavare. För barn mellan 4 och 12 år eller 36 kg är den här stolen perfekt.

 • Håller barnet mycket säkert
 • Skydd mot sidokollisioner
 • Höj- och sänkbart huvudstöd

3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)

BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol är en bältesstol som är lämplig för barn i åldern 4-12 år. Den är utrustad med tre lager skydd mot sidokollisioner: nack- och huvudskydd av energiabsorberande material (EPS), stötfångare för sidokollisionsskydd (SIP) och det extra sidokollisionsskyddet SIP+. Att hålla bältet korrekt placerat under resan är avgörande för säkerhetsbältets prestanda vid en eventuell kollision. Därför introduceras nu en ny funktion, inspirerad av BeSafes graviditetsbälten, kallad Hip Belt Guide. Höftbältesguiden säkerställer att bilens 3-punktsbälte är placerat ner mot barnets lår.

 • Lämplig för barn mellan 4-12 år
 • Tre lager skydd mot sidokollisioner
 • Funktion som säkerställer att bilbarnstolen är monterad korrekt

4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)

Mobi XP är Maxi-Cosi’s helt bakåtvända stol som är godkänd för barn på 9-25 kg. Mobi är en mycket populär modell, kanske delvis på grund av Maxi Cossis träffsäkra design men också för att den enkelt kan lutas tillbaka under resan i 4 olika lägen. Mobi är en helt bakåtvänd stol, utformad för detta ändamål och ger optimal säkerhet för barnet, E-godkänd 9-25 kg. För användning från ca 9 månader till ca 5-6 år eller max 25 kg.

 • Breda sidor upptill runt barnets huvud för ökat skydd mot sidokollisioner
 • Förenklad justering av det inre bältet
 • Extra fästpunkter (bilsats och metallkrokar) ingår

5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

BeSafe Izi Up X3 Fix Booster Seat är inte bara snygg och lyxig, det är också den säkraste stolen på marknaden. Den här bilbarnstolen är utrustad med toppmodernt sidokrockskydd för att hålla ditt barn säkert i händelse av en sidokrock. Izi Up X3 Booster Seat är också utrustad med ett patenterat SIR-system som roterar ditt barn mot nackstödet i händelse av en kollision för att hålla dem säkra och bekväma. Med ett brett utbud av färger att välja mellan kan du säkert hitta en som passar dina behov.

Tyvärr är bilbarnstolen inte vändbar.

 • Snygg och lyxig
 • Toppmodernt sidokrockskydd
 • Tyvärr är bilbarnstolen inte vändbar

Bilbarnstol

Innan du köper din nya bilbarnstol så måste du se till att du köper rätt. Med våra rekommendationer så vet du redan vilka de bästa modellerna på marknaden är för året. Det du nu måste göra är att se till att du köper rätt modell för just ditt barn. Det här kan vara svårare än du först tror, eftersom olika barn har olika krav. Sedan ska det också passa din ekonomi, vilket gör det svårare.

Tänk på vad ditt barn behöver

Så det absolut första du måste göra är såklart att fundera över vad ditt barn behöver. Den bästa bilbarnstolen ska passa rent storleksmässigt. Så om du har ett barn som är längre än genomsnittet, kommer vissa modeller att passa bättre än andra.

Det här påverkas också av barnets ålder och allmänna storlek. Se över de olika modellerna innan du tar ett beslut och titta på om en av dem passar ditt barn bättre. Du kommer då att bli mer nöjd och ditt barn kommer att sitta bakvänt och tryggt i bilen.

Den bästa bilbarnstolen är perfekt för ditt barn

Om du köper en bilbarnstol på nätet kan du såklart inte prova den innan. Gå därför igenom produktbeskrivningarna så noga du kan innan du tar ett beslut. Vi nämnde tidigare om hur stort ditt barn är, men det handlar också om komfort och material.

Inte alla modeller är likvärdiga och det finns alltid en del bilbarnstolar som är mycket bättre än genomsnittet. Du känner också ditt eget barn bäst så du vet vad det är som kommer att passa. Bara för att en modell är den bästa bilbarnstolen, måste det alltså inte vara den bästa för just ditt barn.

Tänk såklart också på din bil och där stolen ska sitta. Det finns till exempel både framåtvända och bakåtvända stolar. Upp till fyra års ålder så rekommenderas bakåtvända bilbarnstolar av Transportstyrelsen. Dessa skyddar ditt barn från stötar och minskar riskerna vid en eventuell olycka. Dessa modeller är säkrare och är därför vad som rekommenderas för yngre barn.

Hitta en balans mellan pris och kvalitet

Det är såklart lätt att titta på vilken den bästa modellen är, men det är inte alltid lika enkelt att ha råd med den. Du ska köpa en bra och säker bilbarnstol som kommer att skydda ditt barn och som också är tillräckligt bekväm. Det betyder däremot inte att du måste bli pank för att köpa din stol.

Billigare modeller som vi nämnt är fortfarande värda pengarna och ger dig en mer överkomlig lösning. Det hela handlar egentligen om att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Det viktiga är att du har råd med stolen och att du inte ångrar köpet.

Det är också därför du ska fundera över vad du och ditt barn behöver från bilbarnstolen. Det gör det enklare att göra ett medvetet köp som du blir nöjd med. Det är ganska svårt att vara missnöjd och känna att man har slösat bort pengar om man har fått precis det man vill och behöver ha.

Lämna en kommentar