HemBarnBilbarnstol för 3-åring

Bilbarnstol för 3-åring

Vilken är den bästa bilbarnstolen för en treåring? Detta är en viktig fråga när du letar efter en bilbarnstol som är säker och bekväm och som håller tills ditt barn inte längre behöver en bilbarnstol. Tyvärr finns det inget fast svar på denna fråga. Det beror verkligen på barnet, dess ålder och storlek. Den här guiden hjälper dig att hitta den bästa bilbarnstolen som fungerar för ditt barn.

Bästa bilbarnstolen för 3-åring:

 1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)
 2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)
 3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)
 4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)
 5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

Bästa bilbarnstolen för 3-åring

1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black)

Denna Maxi-Cosi Rodifix AirProtect Bältesstol (Authentic Black) är en perfekt bilbarnstol för din 3-åring. Med sin lätta vikt är den här bilstolen enkel att flytta från en bil till en annan. Den är också super användarvänlig, med en bröstrem och ett spänne som båda är synliga, vilket ger din treåring mer självständighet. Och den levereras med Air Protect, ett huvudskyddssystem som uppfyller kraven i ECE R44/04.

 • Perfekt för en 3-åring
 • Enkel att flytta mellan bilar
 • Din 3-åring kan spänna fast sig själv

2. Britax Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)

Ditt barns säkerhet är din högsta prioritet. Så när det gäller att hitta den perfekta bilbarnstolen måste du veta att du gör rätt val. Britax Adventure Booster Seat är utformad för barn från ungefär 4 år och upp till en vikt på 36 kg. Stolen har skydd mot sidokollisioner och är utformad för äldre barn. Det 11-stegs höj- och sänkbara nackstödet justeras för att passa barnets storlek. Dessutom passar fordonets 3-punktsbälte perfekt över barnets bäcken och axlar. Barnet kan enkelt ta sig in och ut ur Adventure på egen hand. Dessutom är den här stolen perfekt för lite större 3-åringar!

 • Perfekt för större 3-åringar
 • Passar fordonets 3-punktsbälte
 • Skydd mot sidokollisioner

3. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Black Cab)

Många föräldrar är oroliga för 3-åringens säkerhet i bilen. Därför letar de efter en bilbarnstol med alla de säkerhetsfunktioner och den komfort som de behöver. Den här bilbarnstolen har utformats för att ge dig sinnesro genom att erbjuda förstklassiga säkerhetsfunktioner och komfort som är avgörande för ditt barns välbefinnande. Bilbarnstolen är utformad för att vara lätt och mycket enkel att installera, så att du aldrig behöver oroa dig för ditt barns säkerhet i händelse av en kollision. Den är också mycket bekväm och erbjuder ett nackstöd som kan anpassas efter ditt barns huvudstorlek eller komfortnivå. Den har till och med en justerbar sätesvinkel.

 • Alla säkerhetsfunktioner som behövs
 • Hög komfort
 • Lätt och enkel att installera

4. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol (Black)

Mobi XP är en helt bakåtvänd bilbarnstol som är godkänd för barn upp till 25 kg. Mobi XP har samma lutningsfunktion som Mobi, men med ett förbättrat justeringssystem. Mobi XP har också bredare sidor och en extra fästpunkt (bilkit och metallkrokar) för stabil installation i bilen. Maxi-Cosi Mobi XP är en bra bilbarnstol för 3-åringar, eftersom att den är designad för att användas från 9 månader till 6 år, eller max 25 kg.

 • Bakåtvänd bilbarnstol
 • Godkänd för användning upp till 25 kg
 • Lutnings- och justeringsystem

5. BeSafe Izi Up X3 Fix Bältesstol (Svart Black Cab)

BeSafe Izi Up X3 Fix Booster Seat är en bilbarnstol på hög nivå som är utrustad med ett patenterat SIR-rotationssystem för sidokollisioner. Detta innebär att stolen vid en kollision roterar mot krocken och därmed omsluter ditt barns huvud i de skyddande nackskydden. Izi Up X3 Fix är enkel att installera: klicka bara in i bilens Isofix-fästen och spänn fast ditt barn med bilens trepunktsbälte. Den är lämplig för barn i åldrarna 4 till 12 år (15 till 36 kg). Väger ditt barn 15 kg fungerar den bra för en 3-åring också.

 • Säkerhet på hög nivå
 • Skyddar mot sidokollisioner
 • Skyddar barnets huvud i nackskyddet

Mer om bilbarnstol för 3-åring

En bilbarnstol för en 3-åring är inte svår att hitta och många av modellerna på marknaden kommer att duga för ändamålet. I listan jag har gjort ovan hittar du flera bra förslag på modeller som är säkra men samtidigt bekväma. Det här är något du alltid måste tänka på gällande bilbarnstolar, barnvagnar och liknande. Det handlar både om säkerhet och att barnet ska kunna ligga eller sitta skönt.

Inte alla 3-åringar är lika

Det går så klart inte att säga exakt vad en 3-åring är. Visst, barnet är större än en nyfödd, men det finns gott om 3-åringar som är väldigt små och en del som är lite större än genomsnittet. Det här är något du alltid måste tänka på innan du gör ett köp, annars landar du med en obekväm modell som barnet inte kan sitta i.

De allra flesta föräldrar vet antagligen på ett ungefär hur mycket barnet väger och hur långt barnet är, men om du känner dig osäker så ska du alltid börja med att kontrollera det här. Alla bilbarnstolar har en gräns för både vikt och längd, så du måste alltid dubbelkolla att stolen faktiskt duger till barnet.

Det här är det viktigaste eftersom du då försäkrar att barnet kommer att ha det bekvämt och samtidigt vara säkert i bilen med dig. Resten av egenskaperna som en stol kan ha är mer ett plus i kanten, men det är inte lika viktigt som att modellen faktiskt är lämpad för barnet.

Hållbarhet är viktigt

Det sista du vill är så klart att behöva köpa en ny stol om ett par månader. Det här är däremot lätt hänt om du antingen köper en bilbarnstol som inte passar eller en som är i otroligt dålig kvalitet. Till att börja med bör du försöka köpa en stol som är lite större än barnet, så att den fortfarande duger om exempelvis ett år. Ditt barn växer ganska snabbt, så det gäller att vi tänker långsiktigt här.

Sedan är det bra om du köper en ordentlig modell som faktiskt kommer att hålla. Billiga stolar kan kännas lockande när man ser det låga priset, men det kan kosta mer än du är beredd att betala. För det första så kan du få en så pass dålig stol att du måste köpa en ny väldigt snart, för det andra så kan billiga stolar vara farliga. Delar kan gå sönder, den kan vara vass och så vidare. Köp en ordentlig tron till ditt barn så att bilresan blir en fröjd.

Hitta en balans mellan pris och kvalitet

Pris är inte det roligaste att tänka på när det ska köpas bilbarnstolar. Som tur är så går det att hitta överkomliga modeller i listan jag gjort, du ska trots allt inte behöva göra avkall på en säker stol för barnet bara för att du har en begränsad budget.

Det smartaste är att försöka hitta en bra balans. Budgetmodeller måste inte vara dåliga bara för att priset är lågt, precis som att en bilbarnstol inte måste vara perfekt bara för att den kostar halva månadslönen. Jämför och fundera över vilka krav du faktiskt har på stolen så löser det sig bra och du får en stol som du har råd med.

Lämna en kommentar