HemBarnBarnvagn för terräng

Barnvagn för terräng

Den bästa barnvagnen för terrängkörning är en svår fråga. Vi börjar med grunderna. När du surfar runt på internet kommer du att upptäcka att alternativen är oändliga. Du kommer att se att det finns många olika typer av barnvagnar för olika typer av användning. Här ska vi ta en titt på de bästa barnvagnarna för terrängbruk. Om du är en förälder som letar efter en barnvagn för terräng är det här inlägget för dig.

Bäst i Test: Barnvagn för terräng

Britax Smile III 🥇9,0
Cybex Balios S 2in1 🥈8,8
Emmaljunga NXT90 F🥉8,5
Britax Go✔️8,5
Cybex Talos S 2in1✔️7,8

Bästa barnvagnen för terräng

Britax Smile III

9 av 10
Bästa barnvagnen för terräng

Britax Smile III är en barnvagn som är lämplig för både vardagsbruk och terrängbruk, med ett brett utbud av funktioner och ett lågt pris. Britax Smile III är efterföljaren till Britax Smile 2. Britax Smile II har bland annat av Bäst-i-test.se prisats 2015 som bästa barnvagn och duovagn 2016-2019.

Britax Smile III är utrustad med många av samma funktioner som sin föregångare men har också uppdaterats med några nya. Britax Smile III kan användas från födseln tills ditt barn kan sitta upp utan hjälp och från cirka 4 års ålder tills barnet väger cirka 30 kg.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Enkel att använda

Bra pris

Lämplig för vardags- och terrängbruk

Cybex Balios S 2in1

8.8 av 10

Det är en komplett barnvagn med sittplats och liggdel som du kan växla mellan genom att byta tyg på ramen. Barnvagnen Cybex Balios S 2 i 1 från Cybex är godkänd från nyfödd upp till 22 kg. Den är utmärkt för användning i terräng. Hjulen är punkteringsfria och har fjädring på alla fyra hjulen, för de mest bekväma promenaderna med minimalt underhåll.

Både hopfällningen av vagnen, höjningen av handtaget och justeringen av sätets liggande läge kan göras med en hand. Den rymliga shoppingkorgen rymmer en last på 5 kg. Stötfångaren är stor och skyddande och har en lucka med ventilerande nät. Sätesmaterialet är 100 % polyester.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
9 av 10

Pros

Enkel att använda

Bra pris

Lättrullad

Emmaljunga NXT90F

8.5 av 10

Emmaljunga NXT90F är en mycket snygg och bekväm barnvagn med ett brett utbud av färger. Modellen har ett rymligt vändbart säte med möjlighet till ett platt liggande läge och ett mysigt och bekvämt liggande läge. Olika färger finns tillgängliga för sätet och den lutande delen. Barnvagnen är bra för användning i terräng.

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
6 av 10

Pros

Snygg och mycket bekväm

Vändbart säte

Möjlighet till liggande läge

Britax Go

8.5 av 10
Bästa barnvagnen för offroad

En välbekant, robust barnvagn med innovativa funktioner som gör det enklare än någonsin att navigera ditt under barns utveckling. Britax Go är ett snyggt allt-i-ett-paket som är skräddarsytt för de första åren.

Lämplig från födsel till 3 år med tillhörande liggdel. Barnvagnen är utmärkt för användning i terräng och kan fällas ihop kompakt, vilket gör den till ett perfekt resesällskap.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Robust utformning

Lämplig från födseln

Utmärkt i terräng

Cybex Talos S 2in1

7.8 av 10

Talos S 2in1-Duo är ett utmärkt val för den aktiva familjen som vill ha smidigheten hos en lättmanövrerad och kompakt barnvagn samt ordentliga skumfyllda hjul med bra fjädring. Barnvagnen är bra i terräng och har ett justerbart handtag för att underlätta anpassning till olika höjder.

Säkerhet
7 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
7 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Bra för aktiva familjer

Kompakt och lättmanövrerad

Justerbart handtag

Mer om barnvagn för terräng

Om du vill ha en barnvagn som går att rulla över gräsbevuxna marker eller steniga vägar utan att barnet i vagnen ska känna av underlaget är det en bra idé att köpa en barnvagn som är avsedd för att köras i terräng. För att ditt köp av barnvagn ska bli så bra som möjligt har jag sammanställt en text med några viktiga saker som du kan tänka på innan du köper en terrängbarnvagn.

En terrängbarnvagn passar dig som ofta går på ojämnt underlag

En terrängbarnvagn är perfekt för dig som gillar att ta långa promenader i skogen eller som bor på ett ställe där det förekommer mycket ojämn terräng. För att en barnvagn ska kunna klara av en tuffare terräng behöver den ha lite större hjul och en bra fjädring i barnvagnschassit. Barnvagnar som har lite större hjul och en mjuk fjädring rullar mycket mjukare över rötter, gropar och stenar. Terrängbarnvagnar har ofta tre eller fyra däck. Förutom att en terrängbarnvagn ger barnet en mer komfortabel resa får också du som styr vagnen bättre kontroll över barnvagnen. En riktigt bra terrängbarnvagn klarar av alla möjliga ojämna underlag utan några som helst problem. En terrängbarnvagn går alldeles utmärkt att använda om du bor i en stad men det fungerar inte lika bra åt andra hållet. En terrängbarnvagn rullar väldigt fint på asfalterade vägar.

Tips för att välja rätt terrängbarnvagn

Innan du springer iväg och köper första bästa terrängbarnvagnen har jag några tips för att du ska hitta den bästa terrängbarnvagnen för dig. Fråga dig själv vilka funktioner du vill att barnvagnen ska ha och vilka är de viktigaste funktionerna som du värdesätter mest. Fundera också över vilken typ av underlag du mest kommer att rulla barnvagnen på. Det kan också vara bra att bestämma hur mycket pengar du vill lägga på en terrängbarnvagn. En annan viktig aspekt i valet av vagn är hur gammalt ditt barn är och om barnet kan växa i vagnen. Det är viktigt att barnet kan sitta komfortabelt på ett bra och ergonomiskt sätt. Om du har en bebis under sex månader är det extra viktigt att hen sitter bra. Det finns många bra terrängbarnvagnar som har en liggdel för riktigt små bebisar och en sittdel som passar barn upp till 2-4 år.

Det kan vara bra att se vilken typ av sele som finns på vagnen. En 5-punktssele är en av det bästa selarna. Med en sådan sele kommer ditt barn att sitta tryggt och säkert i barnvagnen. Beroende på vart du tänker rulla din vagn som mest kan det vara viktigt att kolla vilka typ av däck som vagnen har. Ju större däcken är desto mjukare kommer vagnen att gå att rulla på ojämnt underlag. Ska du rullar din vagn på hala underlag är det viktigt att däcken har bra mönster som greppar fast i underlaget. Bra däck gör också att du har en mycket bättre kontroll på barnvagnen. Här ovan har du de bästa terrängbarnvagnar som finns på marknaden just nu.

Lämna en kommentar