HemBabyBästa bärselen

Bästa bärselen 2024

Det är viktigt att välja rätt bärsele för ditt barn eftersom du kan bära honom eller henne på olika sätt beroende på dina behov. Här är en lista över bästa bärselarna 2024.

Bästa bärselen:

 1. Ergobaby Bärsele Omni 360 (Cool Air Mesh Onyx Black)
 2. Najell Easy Bärsele (Breezy Beige)
 3. Ergobaby 360 Bärsele (Pearl Grey)
 4. Ergobaby Bärsele Adapt (Cool Air Grå)
 5. Ergobaby Bärsele Embrace (Pure Black)

Bästa bärselen

1. Ergobaby Bärsele Omni 360 (Cool Air Mesh Onyx Black)

Ergobaby Omni 360 är en allt-i-ett bärsele som kan användas från nyfödd ålder och erbjuder flera olika bärpositioner. Omni 360 kan användas från vecka 1 till cirka 36 månader.

Omni 360 är ett ergonomisk och framåtvänt alternativ. Justerbar, och passar därför alla, från nyfödd till småbarn.

Omni 360 har erkänts som en ”höftvänlig” produkt av International Hip Dysplasia Institute.

 • Ger extra stöd i nedre delen av ryggen
 • Bärbar för amning
 • Behövs ingen spädbarnsinsats

2. Najell Easy Bärsele (Breezy Beige)

Bärsele Najell Easy är en mjuk, andningsbar och lätt bärsele som stöder ditt barn i tre olika ergonomiska positioner. Bäraren har inga extra inställningar att komma ihåg när du byter position eller när du byter mellan bärare, utan är alltid redo att användas.

Den snygga designen gör att du kan förvara Najell Easy i din väska eller under din barnvagn så att du enkelt kan ta den med dig vart du än går. Kan tvättas i 40 grader.

 • Mjuk
 • Andningsbar
 • Lätt, både i vikt och att använda

3. Ergobaby 360 Bärsele (Pearl Grey)

Den här innovativa nya designen erbjuder fyra bekväma och ergonomiska sätt att bära ditt barn: mage in, mage ut, höft- och ryggläge. Det är den första bärselen från Ergobaby som har en skålformad sits och ergonomisk sittställning i alla fyra positioner, vilket gör den perfekt för både barn och föräldrar. Ergobaby 360 Four Positions är tillverkad av 100 % bomullscanvas som kan tvättas i maskin.

 • Innovativ ny design
 • Specialgjord för toppergonomi
 • Kan användas i fyra olika positioner

4. Ergobaby Bärsele Adapt (Cool Air Grå)

Vi vet alla hur varmt det kan bli med ett barn i famnen eller i en dålig bärsele som är för varm. Som tur är finns Bärsele Ergobaby Adapt här för att hjälpa till för dig som stör dig på värmen. Den här bärselen är tillverkad av nät, vilket ger luftcirkulation för både barn och förälder. Den lätta konstruktionen innebär också att du knappt kommer att känna vikten på ryggen när du bär ditt barn.

Dessutom är den lätt och justerbar för en hel rad olika åldrar: från spädbarn till småbarn (3,2-20 kg). Ergobaby Adapt har tre bärpositioner och erbjuder komfort och mångsidighet.

 • Lätt bärsele
 • Justerbar
 • Passar många åldrar

5. Ergobaby Bärsele Embrace (Pure Black)

Ergobaby Embrace är kanske det ultimata valet av bärselar. Denna mjuka sele ger stöd och avlastning för bäraren och är utmärkt för nyfödda barn. Selen omsluter barnet nära bäraren och med några enkla steg kan du ha ditt barn tätt intill bröstet. Oeko-Tex Standard 100-certifierat tyg, ErgoPromise livstidsgaranti och höftvänlig produkt enligt IHDI (International Hip Dysplasia Institute).

 • Bärsele för nyfödda barn
 • Selen omsluter barnet nära bäraren
 • Godkänd av International Hip Dysplasia Institute

Bärsele

En bärsele är smidig men det är väldigt viktigt att du köper rätt modell för just dig och ditt barn. Det finns olika storlekar och vissa modeller riktar sig också till specifika ändamål. Det är därför viktigt att du funderar på vad du ska använda den till och vad som behövs för att barnet ska må bra i den.

Vad ska du använda bärselen till?

En bärsele används såklart för att bära ett barn i, men det kan finnas lite olika syften här. För många kan det handla om att ha barnet nära sig medan man gör saker i hushållet, då är det väldigt viktigt att du köper en bekväm bärsele som inte tär på din rygg och som barnet kan sitta skönt i.

För mer bekväm passform kan det vara bra med en modell som tillåter dig att ha barnet i olika ställningar. En del bärselar låter dig till exempel ha barnet vänt mot dig, från dig och både på rygg och mot bröstet. Det här gör att du kan variera ställningen, det tär mindre på din kropp och barnet får en del variation.

Om du däremot ska använda bärselen för ett specifikt syfte, exempelvis av hälsoskäl, är det viktigt att du köper en modell som fokuserar på just det. Tänk också på att en del bärselar gör det svårt att amma, medan andra modeller är ämnade för det.

Tänk på eventuella ryggproblem

Har du redan ryggproblem kan det sluta riktigt illa om du använder fel typ av bärsele. Det finns idag många ergonomiska modeller, bland annat med höftstöd. Dessa avlastar kroppen på ett helt annat sätt och det känns lättare att bära barnet. En fördel är då att du inte sliter på ryggen lika mycket som med en billig vanlig bärsele.

Om du har ett allvarligt ryggproblem så är det däremot bäst att behandla det först. Du kan alltid prata med en läkare gällande att använda en bärsele. I många fall är det fritt fram att bära på sitt barn, men det är alltid bäst att vara på den säkra sidan så att din rygg inte går sönder helt.

Tänk också på att det finns modeller specifikt för större barn. Många selar riktar sig till nyfödda men det finns alltså modeller för barn som redan är något år gammalt. Dessa avlastar och gör det lättare att bära ett lite tyngre barn.

Kvalitet är det viktigaste

När det ska köpas en ny bärsele så är det alltid bäst att satsa på kvalitet. En billig bärsele kommer bara att gå sönder och i värsta fall så sliter den på din kropp. En bättre modell är också tillverkad i ett bekvämt material som barnet kommer att tycka om.

Det är en bra idé att köpa en modell som har en lite högre viktgräns. Det här gör att du kan fortsätta använda din bärsele under flera år framöver, istället för att köpa en ny varje år för att barnet blivit större. Många modeller är anpassningsbara och kan då användas till både nyfödda och lite äldre barn.

Lämna en kommentar