HemBabyBärsele för nyfödd

Bärsele för nyfödd

Det finns många alternativ när det gäller bärselar för nyfödda barn. Vissa bärselar är utformade för barn i olika storlekar, medan andra är utformade för specifika behov eller olika typer av vård. Om du har ett nyfött barn finns det alltså en bärsele för dig! Om du vill hitta den perfekta bärselen för nyfödda barn har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln har jag listat bästa bärselen för nyfödda barn.

Bästa bärselen för nyfödd:

 1. Ergobaby Bärsele Omni 360 (Cool Air Mesh Onyx Black)
 2. Najell Easy Bärsele (Breezy Beige)
 3. Ergobaby 360 Bärsele (Pearl Grey)
 4. Ergobaby Bärsele Adapt (Cool Air Grå)
 5. Ergobaby Bärsele Embrace (Pure Black)

Bästa bärselen för nyfödd

1. Ergobaby Bärsele Omni 360 (Cool Air Mesh Onyx Black)

Ergobaby Omni 360 är en allt-i-ett bärsele som kan användas från nyfödd ålder och erbjuder flera olika bärpositioner. Omni 360 kan användas från vecka 1 till cirka 36 månader. Bär med ansiktet mot mamma eller pappa, på ryggen eller framifrån.

Den kan justeras från nyfödd till småbarn utan spädbarnsinlägg. Omni 360 kan användas som en amningsbärare och den är ergonomisk i alla lägen så att den är bekväm i alla bärpositioner. Ergobaby Omni 360 har erkänts som en ”höftvänlig” produkt av International Hip Dysplasia Institute.

 • Kan användas från nyfödd ålder
 • Erbjuder flera olika bärpositioner
 • Höftvänlig

2. Najell Easy Bärsele (Breezy Beige)

Najell Easy är en mjuk bärsele i lätt konstruktion som växer med ditt barn från nyfödd till 18 månader (3,2 kg till 13 kg).

Det finns tre olika bärpositioner, bland annat med ansiktet inåt mot dig, framåt mot världen eller på ryggen.

Den är mycket lätt och kan förvaras i en väska eller under en barnvagn för enkel transport. Bäraren kan tvättas i maskin vid 40 grader.

 • Mjuk bärsele
 • Lätt konstruktion
 • Växer med ditt barn

3. Ergobaby 360 Bärsele (Pearl Grey)

Ergobaby 360, den ergonomiska bärselen som ger maximal komfort för både barn och förälder i många olika positioner. Efter 10 år av banbrytande, prisbelönt ergonomisk design har Ergobaby utvecklat Ergobaby 360 Four Positions tillsammans med läkare, barnmorskor, bärkonsulter och föräldrar.

 • Ergonomisk bärsele
 • Hög komfort
 • Skapad av läkare, barnmorskor, bärkonsulter och föräldrar

4. Ergobaby Bärsele Adapt (Cool Air Grå)

Adapt Cool Air är en mjuk och slitstark 3D Air Mesh-bärsele som håller både barn och förälder svala längre. Den är lätt att använda med tre bärpositioner som anpassar sig till ditt barn från spädbarn till småbarn (3,2-20 kg). Ingen spädbarnsinsats behövs.

 • Mjuk bärsle
 • Slitstark 3D Air Mesh
 • Håller dig och ditt barn svala

5. Ergobaby Bärsele Embrace (Pure Black)

Ergobaby Embrace är en mjuk bärsele som kan användas för att bära ditt barn från födseln. Ergobabys nya mjuka sele ger stöd och avlastning för bäraren och är utmärkt för nyfödda barn (3,2-11 kg). Den ger en utmärkt passform för alla bärare, eftersom den omsluter barnet nära bäraren. Ergobabys mjuka sele är tillverkad av Oeko-Tex Standard 100-certifierat tyg och ger en höftvänlig produkt enligt IHDI (International Hip Dysplasia Institute).

 • Mjuk bärsele
 • Ger stöd för avlastning
 • Certifierat höftvänlig

Mer om bärsele för nyfödd

Den bästa bärselen för just dig kommer att bero mycket på vad syftet är och hur ditt barn ser ut. Om du bara ska använda bärselen under en kortare period så går det bra med en enklare modell, men om du vill kunna använda den i flera år så är det viktigt att du väljer ut modellen noga, annars kan det slita på dig eller vara sämre för barnet.

Fundera på vad ditt barn kommer att behöva

En nyfödd väger såklart inte så mycket och kan därför använda de allra flesta bärselar som är riktade till små barn. Alla modeller har däremot en viktgräns och en del är till exempel endast lämpade för de allra yngsta. Efter det måste du alltså köpa en ny som är lämpad för lite äldre och större barn.

Det här kan såklart bli ganska dyrt och det är ofta värt att köpa en anpassningsbar modell som fungerar för både små och lite större barn. Dessa har ofta en högre viktgräns på runt 20 kg. Det här innebär att du ofta kan använda den tills att barnet är upp till 36 månader gammalt.

Det här självklart bara viktigt om du har planer på att använda den så pass länge. Om du bara ska använda bärselen medan barnet är nyfött så kan som sagt enklare modeller räcka gott och väl.

Syftet med bärselen är viktigt

En del använder bärselen för att komma närmare barnet och för att det är bättre för ryggen än att bära barnet direkt i armarna. Det finns däremot en mängd olika hälsoskäl där en bärsele blir nödvändig, det här kan också påverka vilken modell som är bäst för dig och din bebis. Olika modeller tillåter olika bärpositioner men många tillåter barnet åtminstone att sitta mot dig eller från dig.

Sedan så ska du inte bara tänka på barnet, din egen hälsa är också viktig. En av huvudanledningarna till att inte köpa en dålig budgetmodell är just att dessa sällan är ergonomiskt utvecklade. Det här innebär i värsta fall att det blir påfrestande för din rygg och kan leda till skador.
Om du ska till exempel gå på längre promenader så är det bra med en ergonomisk och avlastande bärsele som ger dig ett ordentligt stöd oavsett i vilken position barnet är i.

Hållbart är bra för miljön och plånboken

Att köpa en högkvalitativ och hållbar modell är definitivt rekommenderat. Det innebär att du får en bättre produkt som är säker att använda utan att din kropp påfrestas. Att den tillverkas i bättre material är också ett stort plus, då håller den längre. Det här är extra viktigt eftersom en dålig bärsele kan orsaka skador om den skulle gå sönder medan den används.

Med en ordentlig bärsele så kommer den troligtvis att hålla tills att den inte ska användas längre. Om den då fortfarande är i ett bra skick går det alltid att sälja den begagnad, vilket gör att du får tillbaka en del av pengarna som du ursprungligen la på den.

Lämna en kommentar