HemBarnBärsele för större barn

Bärsele för större barn

Om du har ett större barn vet du att det kan vara svårt att bära runt på dem. Oavsett vilken position du försöker med kan det bli riktigt tröttsamt. Den bästa bärselen för stora barn är en bärsele som sprider ut vikten bra. Jag har gjort research och hittat de bästa modellerna för större barn 2024.

Bästa bärselen för större barn:

 1. Ergobaby Bärsele Omni 360 (Cool Air Mesh Onyx Black)
 2. Najell Easy Bärsele (Breezy Beige)
 3. Ergobaby 360 Bärsele (Pearl Grey)
 4. Ergobaby Bärsele Adapt (Cool Air Grå)
 5. Ergobaby Bärsele Embrace (Pure Black)

Bästa bärselen för större barn

1. Ergobaby Bärsele Omni 360 (Cool Air Mesh Onyx Black)

Ergobaby Omni 360 är en allt-i-ett bärsele som kan användas från nyfödd ålder och erbjuder flera olika bärpositioner. Omni 360 kan användas från vecka 1 till cirka 36 månader. Det är ett ergonomiskt och framåtvänt alternativ.

Den är justerbar från nyfödd till småbarn. Den ger dessutom extra stöd i nedre delen av ryggen.

 • Bärare bra för amning
 • Behövs ingen spädbarnsinsats
 • Babyhuva för avskildhet (UPF 50+)

2. Najell Easy Bärsele (Breezy Beige)

Bärsele Najell Easy är en mjuk och hållbar bärsele som är så enkel att använda att du kan ta på den utan att titta. Bärsele Najell Easy är den perfekta bärselen för föräldrar som inte vill oroa sig för en komplicerad uppsättning eller för dem som vill kunna överföra sitt barn från förälderns armar till bärselen med lätthet och komfort.

Passar större barn, till ungefär 18 månader för att vara mer specifik.

 • Mjuk bärsele
 • Hållbart material
 • Enkel att vänja sig vid

3. Ergobaby 360 Bärsele (Pearl Grey)

Bärsele Ergobaby 360 är den nya, ergonomiska bärselen som ger maximal komfort för både barn och förälder i alla fyra sittpositioner. Breda axelremmar och ett extra bekvämt midjebälte ger optimal viktfördelning för bäraren, medan den ergonomiska skålformade sitsen säkerställer att barnet sitter i en ergonomisk sittställning. Ergobaby 360 Four Positions finns i bland annat Pearl Grey, en färg som jag personligen tycker är väldigt fin.

 • Ny, ergonomisk bärsele
 • Maximal komfort
 • Fyra sittpositioner

4. Ergobaby Bärsele Adapt (Cool Air Grå)

Känner du till den känslan? Den där när ditt barn ligger som en kattunge i din famn, men i nästa ögonblick svettas ni båda två? Du är inte ensam. Det är därför Ergobaby skapade Adapt Cool Air – en mjuk och slitstark 3D Air Mesh-panelerad bärsele som håller både förälder och barn svala under längre tid.

Och jag har fler goda nyheter: Den är lätt att använda med tre bärpositioner som anpassar sig till ditt barn från spädbarn till småbarn (3,2-20 kg). Ingen spädbarnsinsats behövs heller!

 • Bärsele som håller er svala
 • 3D Air Mesh
 • Passar 3,2 till 20 kg

5. Ergobaby Bärsele Embrace (Pure Black)

Ergobaby Embrace är en mjuk bärsele som ger stöd och avlastning för bäraren och är utmärkt för nyfödda barn (3,2-11 kg). Bärselen omsluter barnet nära bäraren och är Oeko-Tex Standard 100-certifierat tyg. Ergobabys höftvänliga produkt enligt IHDI (International Hip Dysplasia Institute) och amningsvänlig och maskintvättbar.

 • Mjuk bärsele
 • Ger bra stöd för bäraren
 • Utmärkt för nyfödda barn

Mer om bärsele för större barn

Barn kommer i många olika storlekar och det är inte alltid en mindre bärsele kommer att räcka, framförallt inte om ditt barn är lite äldre. Det finns bärselar som klarar av barn i många olika åldrar, dessa är mer anpassningsbara och är framförallt användbara om du tror att du ska använda selen i flera år för samma barn. Om ditt barn däremot inte är nyfött så kommer du antagligen att vilja köpa en sele som klarar av lite högre vikt och storlek.

Missa inte bärselens viktgräns

Alla bärselar har en viktgräns, den här kan vara väldigt låg eller ganska hög beroende på vad den är ämnad för. En modell för nyfödda barn kommer ofta med en viktgräns som är mer lämpad för dessa. Om du har ett större barn så är det viktigt att du kontrollerar viktgränsen eller till vilken ålder modellen är lämpad för.

För större barn så finns det modeller som riktar sig till barn upp till 36 månader, eller som har en hög viktgräns på cirka 20 kg. Den här typen av större modeller är perfekt om ditt barn är lite större.

Det är samtidigt viktigt att du köper rätt bärsele. Ett större barn som redan är något år gammalt kommer såklart också att väga mer. Det här kan leda till att din rygg påfrestas onödigt mycket om du inte har en ergonomisk modell som är lämpad för den åldern.

Har du ryggproblem?

Om du redan har ryggproblem så kan det sluta väldigt illa om du sedan har en dålig bärsele med ett stort barn. Ska du ändå prova på det så är det viktigt att du köper en ergonomisk bärsele. Om du väljer en av modellerna från min lista här ovanför så behöver du inte oroa dig för det, men det finns fortfarande butiker som säljer modeller som inte är så pass ergonomiska som en bärsele bör vara.

Det bästa du däremot kan göra är att undvika att påfresta dina ryggproblem ytterligare. Det kan alltså vara värt att ta det lugnt med selen till att börja med och ta kortare sträckor, eller inga alls tills att den läkare har utvärderat din skada.

Det minsta du däremot kan göra är att undvika långpromenader. En sele avlastar en hel del men det kan fortfarande bli för mycket för din rygg när du bär ett tungt barn samtidigt som du har ryggproblem.

Tänk lite mer långsiktigt

Det är värt att titta på modeller som kommer i lite större storlekar. Ofta är de anpassningsbara och kan fortfarande användas för ditt barn, men du kommer ha chansen att använda en och samma bärsele i en längre tid. Det här innebär att du slipper köpa nytt hela tiden.

Det är av exakt samma skäl du bör köpa en hållbar och högkvalitativ sele. Den håller bättre och är i allmänhet säkrare än alternativen. Om den sedan fortfarande är i bra skick när du är färdig så kan du alltid välja att sälja den till någon annan. Bärselar är populära så det blir knappast svårt att hitta en köpare.

Lämna en kommentar