HemBabyBärsele för ryggen

Bärsele för ryggen

Med rätt bärsele slipper du ont i ryggen och ditt liv kan bli mycket enklare! En bra bärsele för ryggen är en som är bekväm, lätt och ergonomisk. Den bör också vara lätt att ta på och tillverkad av högkvalitativa, andningsbara material. Här är de bästa bärselen för barn och vuxna år 2024.

Bästa bärselen för ryggen:

 1. Ergobaby Bärsele Omni 360 (Cool Air Mesh Onyx Black)
 2. Najell Easy Bärsele (Breezy Beige)
 3. Ergobaby 360 Bärsele (Pearl Grey)
 4. Ergobaby Bärsele Adapt (Cool Air Grå)
 5. Ergobaby Bärsele Embrace (Pure Black)

Bästa bärselen för ryggen

1. Ergobaby Bärsele Omni 360 (Cool Air Mesh Onyx Black)

Omni 360 är en allt-i-ett bärsele som kan användas från nyfödd ålder och erbjuder flera olika bärpositioner. Omni 360 kan användas från vecka 1 till cirka 36 månader. Det är ett ergonomiskt, framåtvänt alternativ. Justerbar från nyfödd till småbarn. Ger extra stöd i nedre delen av ryggen. Den har dessutom en bärare för amning.

Omni 360 har erkänts som en ”höftvänlig” produkt av International Hip Dysplasia Institute.

 • För nyfödd behövs ingen spädbarnsinsats
 • Korsningsbara axelremmar
 • Babyhuva för avskildhet

2. Najell Easy Bärsele (Breezy Beige)

Bärsele Najell Easy är en 3 i 1 bärsele som anpassar sig till barnets storlek när det växer. Utan några extra inställningar att komma ihåg är bärselen alltid redo att användas.

Bäraren erbjuder tre olika ergonomiska (för ryggen) bärpositioner, inåtvänd mot dig, framåtvänd mot världen eller på ryggen. Den är mycket lätt.

Den snygga designen gör att du kan förvara Najell Easy i din väska eller under din barnvagn så att du enkelt kan ta den med dig vart du än går. Kan tvättas i 40 grader.

 • Bärselen anpassar sig till barnet
 • Inga komplicerade inställningar
 • Ergonomisk för ryggen

3. Ergobaby 360 Bärsele (Pearl Grey)

Letar du efter en av de bästa ergonomiska bärselarna för ryggen? Ergobaby 360 har vunnit många tester, och det är inte utan anledning. Det är den enda, eller en av väldigt få, bärselen som erbjuder fyra bekväma, ergonomiska positioner så att du kan bära ditt barn med omsorg och närhet så länge du behöver.

Den här babybäraren är också lätt och bekväm.

 • Ergonomisk bärsele för ryggen
 • Vunnit många tester
 • Lätt och bekväm

4. Ergobaby Bärsele Adapt (Cool Air Grå)

Ergobaby Bärsele Adapt är en mjuk och slitstark bärsele med 3D Air Mesh-paneler som håller både barn och förälder svala längre. Den är lätt att använda med 3 bärpositioner som anpassar sig till ditt barn från spädbarn till småbarn (3,2-20 kg). Ingen spädbarnsinsats behövs.

 • Mjuk och slitstark bärsele
 • 3D Air Mesh-paneler
 • Håller dig sval

5. Ergobaby Bärsele Embrace (Pure Black)

Ergobaby Embrace är en bärsele som har en ny mjuk sele som ger stöd och avlastning för bäraren och är utmärkt för ryggen och nyfödda barn (3,2-11 kg). Den är lätt att sätta på, lätt att förstå och omsluter barnet nära bäraren. Den är tillverkad av Oeko-Tex Standard 100-certifierat tyg samt har livstidsgaranti och finns i flera olika färger.

 • Mjuk bärsele
 • Stöd för avlastning
 • Bra för ryggen

Mer om bärsele för ryggen

En bärsele är visserligen smidigt, men det kan också orsaka en hel del ryggproblem. Om du redan har befintliga bekymmer så är det viktigt att du inte gör dessa värre. Det här gör du genom att välja rätt modell för just dina problem.

Identifiera ditt ryggproblem

Om du redan har ryggproblem så är det viktigt att dessa behandlas på rätt sätt. Om du till exempel har diskbråck eller liknande så bör du vara försiktig med att använda en bärsele. Du kan alltid rådfråga en läkare innan, men om du nödvändigtvis ska använda en bärsele trots en skada så är det viktigt att du köper en avlastande modell som inte påfrestar ryggen mer än nödvändigt.

Det är också bra att bära barnet i en position som inte lägger all vikt på din rygg. Som tur är så fungerar många bärselar idag som så att du kan välja olika positioner. Du kan till exempel ha barnet fram eller bak och även välja åt vilket håll barnet ska vara vänt.

Oavsett vad du lider av så är det oftast bäst att göra något åt ryggskadan innan du använder en bärsele. Det kommer alltid att belasta ryggen till viss del och det kan göra skadan värre eller åtminstone utsätta dig för onödig smärta.

Ergonomiska modeller är ofta av hög kvalitet

Om du inte har ryggproblem, eller om det är väldigt milda bekymmer, är det ändå bra att ha en ergonomisk bärsele som avlastar ordentligt och inte utsätter din rygg för något onödigt slitage. Det här är framförallt viktigt om du kommer att använda selen väldigt ofta eller under en lång period. Samtidigt är det värt att fundera på var du behöver mest stöd.

Har man tidigare haft bekymmer med ryggen finns det ofta en bärsele som ger mer stöd just där du har haft bekymmer. En bärsele som ger stöd i den nedre delen av ryggen ser till att du inte utsätter samma plats för ny påfrestning, vilket kan göra att dina problem kommer tillbaka.

En bra bärsele handlar däremot om mer än bara ergonomi, även om det är väldigt viktigt. Marknadens bästa modeller kommer också med andningsbara material och är väldigt bekväma för barnet. Det här ger en bättre upplevelse och har i sin tur hälsofördelar.

Fokusera på din och barnets hälsa

Jag gillar, precis som du antagligen gör, att spara in pengar. En bra bärsele får däremot gärna kosta lite, risken blir annars att man får något hälsovådligt eller obekvämt. I min lista samlade jag in både lite billigare och lite dyrare modeller så att det ska finnas något för alla.

Om du har problem med att välja ut en modell så kan det vara bra att fundera på hur du tänkt använda den. Är du i det stadiet att du fortfarande ammar så finns det till exempel modeller som har stöd för det. Vill du istället gå ut på långa promenader med barnet i selen så finns det modeller som är bättre lämpade för just det. Välj ut en som passar dig och ditt barn bäst.

Lämna en kommentar