HemBarnBarnvagn för landet

Barnvagn för landet

Jag har varit mamma i 2 år nu och har gått igenom många barnvagnar. Jag vill dela med mig av mina tankar om vad jag tror är den bästa barnvagnen för landet.

Bäst i Test: Barnvagn för landet

Britax Smile III 🥇9,0
Cybex Balios S 2in1 🥈8,8
Emmaljunga NXT90 F🥉8,5
Britax Go✔️8,5
Cybex Talos S 2in1✔️7,8

Bästa barnvagnen för landet

Britax Smile III

9 av 10
Bästa barnvagnen för terräng

Britax Smile 3 är en bra barnvagn för landsbygden, eftersom den enkelt kan fällas ihop när du inte behöver den. Det gör den lätt att transportera och även att förvara i små utrymmen. Britax Smile 3 passar för många tillfällen: shoppingturer, promenader längs stranden, besök hos vänner och familj, våra parker och lekplatser, lek med barnen på gården eller på gatan.

Med en bredd på bara 57 cm hittar du helt enkelt ingen bättre barnvagn för att åka med kollektivtrafiken. Med sin lätta ram och kompakta hopfällning kan du också enkelt ta den med dig när du går ut på picknick eller grillning. När den här barnvagnen är hopfälld är den bara cirka 50 cm hög.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Bra för ojämna underlag

Lätt att fälla ihop

Stabil konstruktion

Cybex Balios S 2in1

8.8 av 10

Cybex Balios S 2in1 är en komplett barnvagn med sittdel och liggdel som du kan byta mellan genom att byta tyg på ramen. Barnvagnen är godkänd från nyfödd upp till 22 kg. Hjulen är punkteringsfria och har fjädring på alla fyra hjulen, för de mest bekväma promenaderna med minimalt underhåll.

Både hopfällningen av vagnen, höjningen av handtaget och justeringen av sitsens liggande läge kan göras med en hand. Den rymliga varukorgen rymmer en last på 5 kg. Stötfångaren är stor och skyddande och har en lucka med ventilerande nät.

Barnvagnen är helt enkelt perfekt för landet!

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
9 av 10

Pros

Sitt & liggdel

Bra pris

Lättrullad

Emmaljunga NXT90F

8.5 av 10

Barnvagnen Emmaljunga NXT90F är en snygg och bekväm barnvagn för barn från 9 månader. Den lutande sitsen har en 5-punktssele och säkerhetsbältet med höftbälte kan justeras i tre lägen. Det justerbara fotstödet är höj- och sänkbart och de låsbara förvaringsutrymmena finns på båda sidorna av vagnen.

Barnvagnen är extremt bra för landet.

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
6 av 10

Pros

Snygg och mycket bekväm

Vändbart säte

Möjlighet till liggande läge

Britax Go

8.5 av 10
Bästa barnvagnen för offroad

Britax GO är ett snyggt allt-i-ett-paket som är skräddarsytt för de första åren med både barnvagn och liggdel. Innovativt och användarvänligt tänkande har gått in i varje aspekt. Lämplig från födsel till 17 kg/3 år med tillhörande liggdel.

Barnvagnen är utmärkt för användning i terräng och kan fällas ihop kompakt, vilket gör den till ett perfekt resesällskap.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Robust utformning

Lämplig från födseln

Utmärkt i terräng

Cybex Talos S 2in1

7.8 av 10

Talos S 2in1-Duo är ett utmärkt val för den aktiva familjen som vill ha smidigheten hos en lättmanövrerad och kompakt barnvagn samt ordentliga skumfyllda hjul med bra fjädring. Barnvagnen är bra i terräng och har ett justerbart handtag för att underlätta anpassning till olika höjder.

Säkerhet
7 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
7 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Skumfyllda & robusta hjul

Kompakt och lättmanövrerad

Justerbart handtag

Mer om barnvagn för landet

När jag blev gravid var känslan först alldeles underbar, och glädjeruset kändes i hela kroppen. Men sedan kom tankarna på allt runt omkring. Skulle det till exempel bli möjligt att åka ut till landet såsom jag älskar? Hur tar sig en barnvagn fram längs med smala stigar, grusvägar och på gräs? Hur ska barnvagnen transporteras dit? Det var mycket som behövde passa in för att barnvagnen skulle passa för mig och mitt barn.

Det självklara för mig är ju såklart att vagnen ska vara trygg att åka i för barnet och den ska också vara bekväm. Jag måste också tycka att vagnen är behaglig att köra, den får inte vara för tung och inte för svårstyrd. Något jag också prioriterar är punkteringsfria hjul. Jag vill inte riskera att stå ute på landet med ett punkterat barnvagnsdäck. Jag vill också att vagnen ska vara liten och smidig. Den ska gå lätt att få med sig på bussen, inte ta för mycket plats i bilen och den ska rymmas inomhus. En vagn som går att fälla ihop var det allra bästa alternativet för mig.

För att barnet ska sitta så bekvämt som möjligt ville jag också att vagnen skulle ha fjädring och stötdämpning. På landet är vägarna inte asfalterade och såväl stenar som rötter förekommer. Då ska inte barnet studsa omkring i vagnen. Ett bra bälte för tryggheten såg jag också som väldigt viktigt. Barnvagnen bör också ha hjul som är av det kraftigare slaget och som lätt tar sig fram i varierad terräng. En smalare vagn tycker jag om eftersom den kommer fram även på en mindre stig och den ryms i hjulspåren på en vanlig grusväg.

Eftersom jag gärna spenderar en hel del tid på landet tyckte jag att en vagn som både kan användas som sittvagn och som liggvagn är ett lovande val. Även en duovagn skulle kunna fungera om det blir tvillingar eller om någon av mina vänner som har barn i samma ålder vill följa med ut på landet. Jag ser också gärna att vagnen har en lite högre viktgräns, vilket gör att jag kan använda den till barnet längre.

En annan sak jag verkligen vill ha på min barnvagn för landet är en stor förvaringskorg som rymmer allt det jag och barnet kan behöva om vi är ute på utflykt eller promenad i skogen. Korgen bör vara relativt djup så att sakerna inte ramlar ur.

När det gäller vagnens färg och utseende är jag inte riktigt lika kräsen. Jag vill självklart att vagnen ska vara snygg, och färgen får gärna vara åt det naturliga hållet så att vagnen passar in på landet där jag kommer att använda den mest.

Att välja barnvagn är inte helt lätt insåg jag när jag började titta på vad som erbjuds. Men jag hoppas att även du kan ha fått någon form av vägledning genom att läsa det jag skrivit ner kring hur jag prioriterade och tänkte när jag behövde en barnvagn som passar på landet.

Lämna en kommentar