HemBarnBarnvagn för skogspromenader

Barnvagn för skogspromenader

Alla barnvagnar är inte gjorda för skogspromenader. Vissa barnvagnar är helt enkelt inte gjorda för den ojämna terrängen. Vissa är för tunga att bära. Andra är för stora för att passa genom en smal stig. För att hjälpa dig att hitta den perfekta barnvagnen för dina skogspromenader har jag samlat en lista över de fem bästa barnvagnarna för skogspromenader.

Bäst i Test: Barnvagn för skogspromenad

Britax Smile III 🥇9,0
Cybex Balios S 2in1 🥈8,8
Emmaljunga NXT90 F🥉8,5
Britax Go✔️8,5
Cybex Talos S 2in1✔️7,8

Bästa barnvagnen för skogspromenader

Britax Smile III

9 av 10
Bästa barnvagnen för terräng

Britax Smile 3 är en stark konkurrent bland barnvagnarna. Produkten är i form av en barnvagn, men har som tillbehör en bilbarnstol. Det är en mycket lätt barnvagn med en kompakt hopfällbar vagn som är idealisk för utflykter och promenader i skogen.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Bra för ojämna underlag

Lätt att fälla ihop

Passar till bilbarnstol

Cybex Balios S 2in1

8.8 av 10

Cybex Balios S 2in1 är en lättviktig dubbelvagn som har många användningsområden. Den kan användas som en dubbelbuggy eller som en konventionell barnvagn. Den har samma funktioner som den äldre versionen, men i ett mycket mindre paket. Den nya versionen är ännu mer kompakt och lättare.

Balios S 2in1 är idealisk för vardagligt bruk, resor och skogspromenader!

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
9 av 10

Pros

Lätt dubbelvagn

Bra pris

Lättanvänd och kompakt

Emmaljunga NXT90F

8.5 av 10

Emmaljunga NXT90F är en snygg, handgjord barnvagn designad i Sverige med skandinavisk design och miljövänliga material. Modellen har ett rymligt vändbart säte med möjlighet till ett platt liggande läge och ett mysigt och bekvämt liggande läge. Barnvagnen passar utmärkt för promenader i skogen.

Barnvagnen är extremt bra för landet.

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
6 av 10

Pros

Designad i Sverige

Vändbart säte

Möjlighet till liggande läge

Britax Go

8.5 av 10
Bästa barnvagnen för offroad

Britax GO vagnen är perfekt för skogspromenader. Det vändbara, helt lutande sätet kan vändas framåt för att göra det enkelt att sova i skogen, medan det fullt justerbara fotstödet och fotplattan ger bekväma positioner för ditt barn. 5-punkts säkerhetsbältet är lätt att justera för att se till att din lilla är säkert fastspänd på plats. Och sätet med snabbkoppling kan fällas ihop med en enda hand, vilket gör det enkelt för dig att förvara det när du inte använder det.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Robust utformning

Kan fällas ihop med en hand

Utmärkt i terräng

Cybex Talos S 2in1

7.8 av 10

Talos S 2in1-Duo är ett utmärkt val för den aktiva familjen som vill ha smidigheten hos en lättmanövrerad och kompakt barnvagn samt ordentliga skumfyllda hjul med bra fjädring.

Barnvagnen är perfekt för att ta sig fram i olika terräng, inklusive skogspromenader, eftersom hjulen är lätta att skjuta och har bra fjädring. Barnvagnen är kompakt och kan därför manövreras även på stigar med grov terräng.

Säkerhet
7 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
7 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Skumfyllda & robusta hjul

Kompakt och lättmanövrerad

Justerbart handtag

Mer om barnvagn för skogspromenader

Jag tycker att skogspromenader med barnvagnen är en av de bästa motionerna som finns. Inte nog med att både jag och mitt barn får frisk luft. Det är även gott för både kroppen och själen att motionera utomhus. Men vid skogspromenader så kan underlaget vara besvärligt. Och efter otaliga skogspromenader har jag listat ut vilka egenskaper som en barnvagn måste ha och vad som är viktigt att tänka på.

En av de bästa promenaderna

Att få barn betyder att det blir hektiskt och möjligheterna att kombinera det hektiska livet med att gå till gymmet eller spela sport är begränsade. Så det gäller att ta alla tillfällen i akt för att få den dagliga dos av träning som är så viktigt.

Känslan av att promenera i skogen med barnvagnen är så underbar. Alltifrån att höra fåglarna kvittra, den friska luften till att uppleva barnets närhet till naturen. Faktum är att det är bevisat att promenader i den friska luften förbättrar välbefinnande och minskar stress. Men en lugn och fridfull promenad kan snabbt förändras, speciellt eftersom underlaget kan skilja sig åt beroende på vilken skogspromenad som tas.

Det är viktigt att planera

Innan jag börjar min skogspromenad så planerar jag rutten i förväg. Bland annat är dessa typer av promenader alldeles utmärkt när barnet ska ta en tupplur. Men det är alltid viktigt att välja spår som är enkla och planera inför alternativa vägar. Exempelvis kan en stig se fast ut i början av promenaden, men snabbt förvandlas till leriga spår vilket gör det svårt att manövrera barnvagnen. Dessutom finns det också lågt liggande våtmarker med spår som kan vid första anblick se bra ut, men är extremt svåra att promenera med barnvagn.

Vid längre promenader brukar jag alltid ta med mig en extra flaska vatten, förbereda en macka och ta med en granola bar i fall att min energi går ner under promenaden. Men även solskydd, blöjor och en skräppåse är viktiga.

Vilka barnvagnar passar för en skogspromenad?

Efter att jag har manövrerat otaliga barnvagnar i skogspromenader har jag funnit receptet för vad en bra barnvagn behöver.

Hjulen är viktiga

En av de viktigaste egenskaperna är hjulen. När jag går på en skogspromenad och stöter på en uppförsbacke, eller ojämn terräng eller mark så är det hjulen som hjälper mig fram. De bättre barnvagnarna är oftast utrustade med robusta terränghjul eller har större storlekar av hjul. Bland annat hjälper det fantastiskt mot grova stigar, trädrötter eller vid promenader genom grunda strömmar eller pölar.

Gott om förvaring

När jag går ut på skogspromenader har jag alltid med mig en massa prylar och det är viktigt att förvara dem säkert. De bästa barnvagnarna har flertalet förvaringsmöjligheter, för exempelvis drycken, blöjor, filtar och så vidare så att jag enkelt och snabbt kan nå dem.

Kompakt och vändbart säte

Det är även en fördel om de har vändbara eller lutande säten eftersom det gör det enklare för barnet att sova i skogen. Dessutom så gör det en stor skillnad om barnvagnen är kompakt och lätt då det belastar min kropp mindre vid längre promenader.

Lämna en kommentar