HemBarnBarnvagn för grusväg

Barnvagn för grusväg

Det finns många barnvagnar som är perfekta för grusvägar. Jag har haft några barnvagnar i mitt liv och har haft möjlighet att testa dem på olika underlag. Jag har haft möjlighet att använda några av dem på grusvägar, och jag kan berätta att de barnvagnar som fungerar bäst på grusvägar är de som har:

  1. En bred hjulbas
  2. Stora och stabila däck
  3. Ett fjädringssystem som absorberar både stora och gupp

Bäst i Test: Barnvagn för grusvägar:

Britax Smile III 🥇9,0
Cybex Balios S 2in1 🥈8,8
Emmaljunga NXT90 F🥉8,5
Britax Go✔️8,5
Cybex Talos S 2in1✔️7,8

Bästa barnvagnen för grusväg

Britax Smile III

9 av 10
Bästa barnvagnen för terräng

Britax Smile 3 är en mycket praktisk barnvagn. Med ett innovativt fjädringssystem är den extremt bekväm att skjutsa, även på grusvägar. Den kompakta och lätta konstruktionen gör den lätt att fälla ihop och förvara i bilens bagageutrymme. Framhjulsupphängningen ger en smidig körning på ojämnt underlag, och de supertåliga hjulen håller i många år.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Innovativt fjädringssystem

Lätt att fälla ihop

Stabil konstruktion

Cybex Balios S 2in1

8.8 av 10

Cybex Balios S 2in1 är en komplett barnvagn med sittdel och liggdel som du kan byta mellan genom att byta tyg på ramen. Barnvagnen är godkänd från nyfödd upp till 22 kg. och kan användas från födsel upp till 45 kg. Hjulen är punkteringsfria och har fjädring på alla fyra hjulen, för de mest bekväma promenaderna med minimalt underhåll.

Både hopfällning av barnvagnen, höjning av handtaget och justering av sitsens liggande läge kan göras med en hand. Den rymliga varukorgen rymmer en last på 5 kg. Stötfångaren är stor och skyddande och har en lucka med ventilerande nät.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
9 av 10

Pros

Sitt & liggdel

Bra pris

Lättrullad

Emmaljunga NXT90F

8.5 av 10

Barnvagnen Emmaljunga NXT90F är en snygg, miljövänlig och superfunktionell barnvagn. Modellen har ett rymligt vändbart säte med möjlighet till ett platt liggande läge och ett mysigt och bekvämt liggande läge. Bakhjulen har utformats för att vara mer robusta och mindre benägna att gå sönder i händelse av en kollision. Olika färger finns tillgängliga för sätet och den lutande delen. Sammantaget är barnvagnen väl lämpad för grusvägar

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
6 av 10

Pros

Robusta hjul

Funktionell och rymlig

Möjlighet till liggande läge

Britax Go

8.5 av 10
Bästa barnvagnen för offroad

Vagnen är perfekt för daglig användning, oavsett om du vill ta en promenad eller ta med ditt barn till parken. Britax GO har svängbara men stabila framhjul som gör den lätt att manövrera, och den avtagbara korgen rymmer upp till 15 liter.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Robust utformning

Lämplig från födseln

Utmärkt i terräng

Cybex Talos S 2in1

7.8 av 10

Cybex Talos S 2in1 Duo barnvagn är ett utmärkt val för den aktiva familjen som vill ha smidigheten hos en lättmanövrerad och kompakt barnvagn, samt ordentliga skumfyllda hjul med bra fjädring. Barnvagnen är bra för grusvägar eller annan terräng och har ett justerbart handtag för att underlätta anpassning till olika höjder.

Säkerhet
7 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
7 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Skumfyllda & robusta hjul

Kompakt och lättmanövrerad

Justerbart handtag

Mer om barnvagn för grusväg

När jag blev förälder så var jag lite rädd för att jag skulle bli stillasittande. Jag är en väldigt aktiv person och var rädd att jag inte skulle kunna fortsätta vara det efter att jag fick barn. Även om min största passion, cykling, har fått stå åt sidan så har jag kommit ut på fler och längre promenader nu än vad jag gjorde innan jag fick barn. Med rätt barnvagn så går det och jag kan packa med förnödenheter både till mig och min dotter. Det är väldigt mysigt att gå timslånga promenader tillsammans på grusvägar och jag får min motion och hon sover bättre än på några andra ställen. Hon börjar bli så pass stor att hon kan sätta sig i vagnen nu och då blir det lite mer kommunikation mellan oss än det var i början. För att hon ska kunna sätta sig upp så är det viktigt att köpa en vagn som kan variera sitt- och liggställningarna. Det gjorde jag och det tror jag att min dotter uppskattar väldigt mycket även om hon inte har språket för att uttrycka det ännu.

För att gå bra på grus

Ett par rejäla däck är A och O för att det ska klassas som en bra barnvagn på grus. Det finns till och med punkteringsfria däck. Det har jag själv inte testat dock men jag har vänner som säger att det är fantastiskt. Jag har varit förskonad från punktering hittills men den dagen det händer kanske jag ångrar att jag inte köpte punkteringsfria däck. Har du inte det kommer gruset göra för stort motstånd och det blir jobbigt att skjuta på barnvagnen. Se alltid till att ha välfyllda däck så att de rullar så enkelt som möjligt.

Något annat som är värt att tänka på är att det ska vara bra fjädring för att barnet ska ligga så bekvämt som möjligt. Med för dålig fjädring så kommer barnet att hoppa runt där inne i vagnen och det är inte önskvärt. Jag fick faktiskt byta ut min första barnvagn på grund av fjädringen. Varje gång det kom ett litet gupp som jag inte hade sett så hoppade min dotter till och ibland ledde det till skrikattacker. Jag vill ju inte traumatisera henne så därför köpte jag en barnvagn som var bättre lämpad för grusväg och lite ojämna ytor.

Lite ytligt kanske men välj en snygg barnvagn. Det kommer göra det roligare att vara ute och gå när du vet att folk tittar på dig. Vi i vår familj har valt en barnvagn med bara tre hjul men det är en smaksak. Vi tyckte att det var lättare att svänga med en sådan och den var lättare att manövrera helt enkelt. Det är nog en smaksak dock och bara för att jag tycker så är det inte säkert att du tycker det så testa dig fram. Tycker du om att vandra så är den sista saken jag ska tipsa dig om att ha en rymlig korg. Den kommer du att behöva för att få plats med blöjor och mat.

Lämna en kommentar