HemBarnBarnvagn för nyfödd

Barnvagn för nyfödd

Du har precis fått ett barn! Grattis och välkommen till klubben. De första veckorna av ditt barns liv är de mest värdefulla. Du får fortfarande hålla dem och mata dem och gosa med dem och det är magiskt. Men så småningom kommer du att vilja gå ut. Här är de bästa barnvagnarna för nyfödda för att göra ditt liv utanför huset enklare.

Bästa barnvagnen för nyfödd:

 1. Britax Smile III
 2. Emmaljunga NXT90
 3. Mountain Buggy Urban Jungle V3.2
 4. Maxi-Cosi Lila XP
 5. Stokke Xplory V6

Bästa barnvagnen för nyfödd

1. Britax Smile III

Det här är den perfekta vagnen för barnets första månader. Barnvagnen är lätt att klicka på och av och har extra säkerhetsindikatorer som visar när den är korrekt monterad på vagnen. Och den är lätt och bekväm för både föräldrar och barn.

 • Perfekt för barnets första månader
 • Lätt att klicka av och på
 • Lätt och bekväm för föräldrar och barn

2. Emmaljunga NXT90

Barnvagnen NXT90 med sits och liggdel är handgjord i Sverige och har en elegant, skandinavisk design och miljövänliga materialval. Vår lätta kompakta barnvagn är smidig och stabil utan att offra kvalitet.

NXT90 har noggrant utformade funktioner för den moderna föräldern som inkluderar ett justerbart handtag och ett svängbart framhjul som kan låsas för att säkerställa stabilitet i all terräng. Det lätta chassit innehåller ett justerbart solskydd, en korg som kan nås framifrån eller bakifrån och ett lutande säte som tar ditt barn från nyfödd till småbarn.

 • Handgjord i Sverige
 • Justerbart handtag och svängbart framhjul
 • Passar från nyfödda till småbarn

3. Mountain Buggy Urban Jungle V3.2

Mountain Buggy Urban Jungle v3.2 kombinerar mångsidigheten hos en traditionell barnvagn med bekvämligheten hos terränghjul. Den här barnvagnen är utformad för att enkelt ta sig fram i alla terrängformer och är utrustad med en full ligghöjd, svängbara framhjul med låsning, parkeringsbroms som kan justeras från handtaget och robusta 12-tums hjul.

 • Mångsidigheten av vanlig barnvagn
 • Terränghjul för ökad bekvämlighet
 • Parkeringsbroms som justeras från handtaget

4. Maxi-Cosi Lila XP

Maxi-Cosi Lila XP är den perfekta vagnen för alla familjer som är på språng. Maxi-Cosi Lila XP levereras med en matchande liggdel, så att du kan ha ditt nyfödda barn nära dig hela tiden. Liggvagnen har en mjuk vadderad madrass och även en vilofunktion som gör att ditt barn kan luta sig upp lite i liggvagnen innan det är redo för sätet. Liggvagnen har även smarta och lättillgängliga fickor för förvaring.

 • Perfekta vagnen för dig på språng
 • Levereras med en matchande liggdel
 • Lättillgängliga fickor för förvaring

5. Stokke Xplory V6

Stommen på liggdelen på Stokke Xplory V6 har handtag i konstläder och har en bekväm liggdel med enastående ventilation. Chassit har låsbara, svängbara framhjul som gör det lättare att manövrera även i trånga utrymmen. Vagnen levereras med en shoppingväska och en konstläderskena för sätet. Myggnät och regnskydd säljs tyvärr separat.

 • Handtag i kostläder
 • Bekväm liggdel med bra ventilation
 • Myggnät och regnskydd säljs tyvärr separat

Mer om barnvagn för nyfödd

Vad behöver jag tänka på när jag ska införskaffa en barnvagn till min lilla nyfödda bebis? Den frågan ställer sig många nyblivna mammor och pappor och det är inte alltid helt lätt att hitta rätt i barnvagnsdjungeln. Därför kan du nedan hitta tips och råd inför ditt första köp av barnvagn.

Det första rådet för dig som nybliven förälder är att skaffa en barnvagn som möter dina behov. Behöver du en smidig barnvagn som är enkel att ta med sig och som du kan köra på stan kan det vara att föredra att skaffa en lite mindre och lättmanövrerad barnvagn med svängbara hjul, men om du istället söker en som är mer anpassad för skogspromenader så kan en barnvagn med större hjul vara att föredra. Glöm inte att reflektera över hur din livssituation ser ut när du funderar över storleken på barnvagnen. Har du exempelvis en smal hiss är det viktigt att mäta denna innan du köper vagn så att du vet med säkerhet att denna får plats. Vidare kan du behöva mäta bilen för att säkerställa att vagnen får plats i bakluckan.

Då den lilla nyfödda bebisen inte kommer kunna sitta upp i början är det viktigt att du köper en barnvagn med liggdel, alternativt en sittdel som går att fälla ner. Det är fördelaktigt om denna liggdel är lätt att lyfta ur så att du enkelt kan ta med dig den när bebisen sover. Att skaffa en sittdel som går att vända är väldigt smidigt då du sedan när bebisen blir lite större kan välja om den ska sitta framåt-eller bakåtvänd. Något som kan vara bra att tänka på är vad för tyg barnvagnen består av och om detta går att tvätta då olyckor garanterat kommer att hända. Tyget ska även vara vindtätt.

När du väl bestämt dig för vilken sorts vagn du vill ha så gäller det att åka till butiken och testa de olika alternativen. Kör runt med dem i butiken och testa att koppla in bromsarna för att se hur dessa fungerar, du vill att dessa ska vara enkla att koppla på men inte att koppla av. Se gärna över utrymmet under vagnarna att dessa är tillräckligt stora för att få med dig det nödvändiga när du är ute och går. Om det är en nerfällbar vagn kan det vara smart att testa att fälla ner den i affären för att se hur enkelt det är samt testa att bära den för att se hur tung den är. Var även uppmärksam på att det inte går att fälla ihop vagnen av misstag utan att det finns spärrar som förhindrar detta.

Då det ofta är lång leveranstid på barnvagnar är det viktigt att vara ute i god tid och inte göra ett förhastat beslut. Tänk över vilka krav ni har och testa sedan de olika alternativen i affären, ställ gärna många frågor till personalen och tänk igenom besluten en gång till hemma innan ni bestämmer er. Väljer ni att köpa begagnat kan det vara bra att fråga efter kvitto ifall det fortfarande finns garanti på vagnen om något skulle hända. Oavsett begagnad eller ny barnvagn så tänk igenom ert beslut noga, bara det bästa är bra nog för er lilla nyfödda bebis!

Lämna en kommentar