HemBarnBästa barnvagnen

Bästa barnvagnen 2024

Som nybliven förälder är ett av de första besluten du måste fatta att välja den bästa barnvagnen för ditt barn. Att välja den bästa barnvagnen för ditt barn kan verka som en skrämmande uppgift, så jag har bestämt mig för att göra det lite enklare genom att ge dig en lista över de bästa barnvagnarna för barn. Eftersom det finns många alternativ och variabler att ta hänsyn till har jag avgränsat listan till fem av de bästa barnvagnarna för barn 2024.

Bästa barnvagnen:

 1. Britax Smile III
 2. Emmaljunga NXT90
 3. Mountain Buggy Urban Jungle V3.2
 4. Maxi-Cosi Lila XP
 5. Stokke Xplory V6

Bästa barnvagnen

1. Britax Smile III

Britax Smile III är ett perfekt val för alla föräldrar som är på språng. Den här vagnen har en liggdel för barnets första månader, som är lätt att klicka på och av vagnen. Den har också extra säkerhetsindikatorer som visar när liggdelen är korrekt fastsatt i vagnen. Både fot- och ryggstöd justerar du med enkelhet.

 • Perfekt val för dig på språng
 • Liggdel som passar barnets första månader
 • Justera enkelt fot- och ryggstöd

2. Emmaljunga NXT90

Emmaljunga NXT90 är en mångsidig barnvagn som kan användas från födseln med liggdelen eller från 6 månader som en traditionell sittplats med det medföljande ryggstödet. NXT90 är tillverkad av miljövänliga material som också är lätta att rengöra och underhålla. Det lätta chassit kan fällas ihop till en kompakt storlek, och den liggande delen är UV-skyddande och har ett myggnät.

 • Kan användas under längre period
 • Tillverkad av miljövänligt material
 • Lätt att rengöra och underhålla

3. Mountain Buggy Urban Jungle V3.2

Mountain Buggy Urban Jungle v3.2 är en terrängvagn som tar dig igenom alla typer av terräng. Vare sig du åker över gräs, smuts eller ojämna trottoarer kommer den här vagnen att hålla dig och ditt barn så bekväma som möjligt. Den har en fullständig liggställning, svängbara framhjul med låsning, parkeringsbroms som justeras från handtaget, robusta 12-tums hjul och justerbart handtag för att se till att både passagerare och förare kan ta sig fram bekvämt.

 • Mångsidig terrängvagn
 • Fullständig liggställning
 • Justerbart handtag och parkeringsbroms

4. Maxi-Cosi Lila XP

Barnvagn Maxi-Cosi Purple X är en kombination av dubbelvagn och liggdel med många funktioner. Barnvagnen har ett justerbart säte och fotstöd, en justerbar ratt, ett stort solskydd och en stor varukorg. Liggvagnen har en mjuk, vadderad madrass och även en vilofunktion som gör att ditt barn kan luta sig upp lite i liggvagnen innan det är redo för sätet. Liggvagnen har även smarta och lättillgängliga fickor för förvaring.

 • Kombination av dubbelvagn och liggdel
 • Justerbart säte och fotstöd
 • Smarta fickor för förvaring

5. Stokke Xplory V6

Stokke Xplory V6 är en sofistikerad, lätt och kompakt premiumvagn som erbjuder en liggdel med enastående ventilation, en vagn med shoppingväska och en konstläderskena för sätet. Stokke Xplory V6 liggdel består alltså av ett chassi med konstläderhandtag och en bekväm liggdel med enastående ventilation. Chassit har låsbara, svängbara framhjul som gör vagnen lättare att manövrera även i trånga utrymmen. Myggnät och regnskydd säljs separat.

 • Lätt och kompakt barnvagn
 • Liggdel och shoppingväska inkluderat
 • Minus är att myggnät och reseskydd säljs separat

Barnvagn

När jag fick reda på att jag var gravid så var det först svårt att ta in samtidigt som en känsla av total lycka spred sig i kroppen. Det ögonblicket kommer jag alltid att minnas. Bland det första jag började tänka på när det första lyckoruset hade lagt sig var vad för slags barnvagn jag ville köpa till mitt barn. Vilken barnvagn passar i bilen? Hur länge kan man köra med samma barnvagn? När är det dags att byta till sittdel? Ja, frågorna var många.

Råd och tips om barnvagn från vänner, släkt plus bekanta som redan hade barn fullkomligt haglade över mig. Allt i största välmening naturligtvis men jag bestämde mig ganska snabbt för att tänka utifrån mitt egna perspektiv. Vad behövde mitt barn och vad behövde jag när det kom till valet att barnvagn?

Hur ville jag ha den utformad rent ergonomiskt så den passade min kroppstyp? Hur ville jag att mitt barn skulle uppleva omvärlden den första tiden och ville jag att den skulle hålla länge? Var det bra att barnet kände sig hemma i den under tiden som vikt och längd ökade? Ja det var några av de frågor som dök upp hos mig.

Då det på min sida i släkten fötts flera tvillingpar så kunde jag efter ultraljudet lättare hantera valet av barnvagn. Då visste jag att jag skulle tänka en baby. Det första jag skrev på min lista var att säkerhet och trygghet för både barnet och mig var viktigast.

Färgen på barnvagnen var också viktig. Den ville jag ha neutral så att jag kunde ha färger och mönster på täcken med mera plus att den skulle vara lätt att rengöra. Där tänkte jag också på att mörka nyanser gör att det blir varmare för barnet om solen ligger på och ett flugnät behövdes också. Skulle det börja regna behövdes ett regnskydd också och det skulle finnas bra ventilation som gick att justera efter temperaturen ute.

Sedan tänkte jag höjd och bredd på vagnen så att det skulle bli lätt att ta sig ut och in genom dörrar och eventuella hissar plus att den skulle vara lätt att fälla ihop när bilfärder skulle ske.

Därefter gick tankarna till att det behövde finnas både liggvagn och sittvagn för jag ville verkligen hamna rätt i valet från början och undvika att köpa ny barnvagn när mitt barn blev större.

Det behövdes god och robust kvalité med ordentliga säkerhetsanordningar i form av broms och att kunna låsa den vid behov.

Att kunna lasta vagnen med mat, blöjor, rengöringsservetter med mera var nödvändigt för den första tiden. Så att det fanns extra väskor, fack och ordentligt med plats till att hänga och lägga det som behövdes under turerna utomhus kom också långt upp på listan.

Alla har vi olika personligheter och är mer eller mindre aktiva utomhus men något som alla mammor har gemensamt är att vi vill att våra barn ska få en så bra och trygg uppväxt som möjligt. Och som vi alla vet är de första tre levnadsåren de viktigaste i ett barns liv.

Att välja rätt barnvagn är en mycket viktig bit att fundera över mitt i allting annat som pågår i både vårt hormonsystem och runt omkring oss när vi väntar på att vårt underverk ska få se dagens ljus.

Jag hoppas innerligt att hur du än är som person har fått lite mer kött på benen efter att ha läst mina rader här. Att det ska ha gett just dig lite tips hur du kan tänka och vad du behöver tänka på inför beslutet om barnvagn.

Lämna en kommentar