HemBarnBarnvagn för liten bil

Barnvagn för liten bil

Den bästa barnvagnen för en liten bil är den som passar bäst i din bil. Många barnvagnar säger att de passar i bagageutrymmet, men det gör de inte. Vissa barnvagnar är kompakta och smala, vilket gör att de lätt får plats i din bils bagageutrymme. Andra är skrymmande och inte så smala. Här kommer bästa barnvagnen för liten bil!

Bästa barnvagnen för liten bil:

  1. Britax Smile III 🥇
  2. Emmaljunga NXT90F 🥈
  3. Maxi-Cosi Lila XP 🥉
  4. Stokke Xplory ✔️
  5. Mountain Buggy Urban Jungle 👍

Bästa barnvagnen för liten bil

Britax Smile III

9 av 10
Bästa barnvagnen för terräng

Det går inte att förneka: Britax Smile III är en riktig arbetshäst. Den här barnvagnen är perfekt för alla dagar, men särskilt bra för de dagar då du har många ärenden att uträtta, och den här vagnen tar inte upp mycket plats när den är hopfälld, vilket gör den lätt att transportera oavsett vilken typ av bil du har.

Den fälls enkelt ihop och tack vare det automatiska låset kan du vara säker på att den förblir ihopfälld tills du vill använda den igen. Dessutom står den på egen hand när den är hopfälld, och det integrerade handtagsskyddet förhindrar att den blir smutsig.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Perfekt för alla väder

Liten och tar inte upp mycket plats ihopfälld

Lätt att transportera i liten bil

Emmaljunga NXT90F

8.5 av 10

Ibland är en barnvagn mer än bara en barnvagn. Ibland är det början på ett livslångt förhållande. Det är därför vi har utnämnt barnvagnen Emmaljunga NXT90 med framtiden i åtanke. NXT90F är perfekt för föräldrar som behöver komma ut och resa med sitt barn och som inte vill offra stil eller kvalitet för bekvämlighet.

Emmaljunga NXT90F är en mycket snygg och bekväm barnvagn med ett brett utbud av färger. Modellen har ett rymligt vändbart säte med möjlighet till ett platt liggande läge och ett mysigt och bekvämt liggande läge. Olika färger finns tillgängliga för sätet och den lutande delen.

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
6 av 10

Pros

Snygg och mycket bekväm

Vändbart säte

Möjlighet till liggande läge

Maxi-Cosi Lila XP

8.3 av 10
Barnvagn för småbil

Maxi-Cosi Purple XP Stroller är en dubbelvagn som är utformad för alla typer av terräng. Den har ett vändbart säte med full lutning och möjlighet att förvandla den till en duovagn genom att fästa den matchande Oria XXL-vaggan. Den levereras också med adaptrar för Maxi-Cosi barnvagn.

Liggvagnen har en mjuk, vadderad madrass och en vilofunktion så att ditt barn kan luta sig upp innan det flyttar sig till sätet. Liggdelen är liten och perfekt för att ta med dig i en liten bil.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
9 av 10
Pris
7 av 10

Pros

En bra dubbelvagn

Passar tuffare terräng

Vändbart säte med full lutning

Stokke Xplory

8.3 av 10
Barnvagn för liten bil bäst i test

Stokke Xplory är en utmärkt barnvagn för familjens alla behov. Barnvagnen består av ett chassi med konstläderhandtag och kan utrustas dels med en bekväm liggdel samt med en sittdel.

Chassit har låsbara, svängbara framhjul som gör vagnen lättare att manövrera även i trånga utrymmen. Vagnen levereras med en shoppingväska och en konstläderskena för sätet. Myggnät och regnskydd säljs separat. Det enkla chassit som kan fällas ihop i ett steg gör vagnen perfekt för bilen.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
7 av 10

Pros

Bra kvalité på barnvagnen

Levereras med shoppingväska

Väldigt enkel att fälla ihop

Mountain Buggy Urban Jungle

8 av 10
Barnvagn för liten bil

Mountain Buggy Urban Jungle är en barnvagn som kan användas från det att ditt barn föds tills det väger 25 kg eller är fem år. Urban Jungle har många funktioner som hjälper dig med de långa promenaderna, bland annat svängbara framhjul med låsning, en parkeringsbroms som justeras från handtaget och en robust 12-tums hjuluppsättning som kan monteras med antingen bilbarnstolsbälte eller basenhet (säljs separat). Den här barnvagnen är perfekt för alla barn som gillar äventyr precis som mamma och pappa.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Kan användas under lång tid

Stort svängbart framhjul

Parkeringsbroms som justeras från handtaget

Mer om barnvagn för liten bil

Det är inte ovanligt att det står att barnvagnar passar i bilar och att man därför kan ta med sig den utan problem, men det stämmer som sagt inte alltid. Det här är trots allt väldigt individuellt beroende på hur stor din bil är och hur ofta du faktiskt ska transportera den.

Hur liten är din bil?

Okej så först och främst, hur liten är din bil egentligen? Mät ditt bagageutrymme och kontrollera om du faktiskt har en osedvanligt liten bil. Det viktiga här är att du inte köper någon jumbobarnvagn med dubbelsits och olika specialfunktioner som tar upp plats.

En kompakt barnvagn innebär inte att man uppoffrar något speciellt, det betyder bara att den fokuserar på det viktigaste. I det här fallet handlar det om en bekväm sits för ditt barn och ett mindre ställ på undersidan. Fokus ligger på att det ska vara kompakt men utan att utsätta varken dig eller ditt barn för någon fara.

En mindre barnvagn behöver inte heller vara obekväm. Modellerna i listan ovan är allihop högkvalitativa och bekväma, vilket ändå är det viktigaste. Vagnen är trots allt inte bara till för att transportera ditt barn utan också för att ditt barn ska trivas i den. Kompakta modeller går också att fälla ihop, vilket gör att du enkelt kan lyfta in den i bilens bagageutrymme.

Tänk på ditt barns storlek

En mindre barnvagn är inte alltid lämpad för dig som har ett större barn. Det är därför viktigt att du tittar på det här innan du väljer en modell. Det handlar i första hand om barnets längd men också om vikten. Alla modeller har sin egen gräns för båda. Tänk här på att ditt barn kommer att växa, så ta inte en modell som är precis på gränsen, då får du snart köpa en ny.

Det här betyder däremot inte att det blir omöjligt att hitta en barnvagn för långa barn eller barn som är lite äldre och därför väger mer. Det du helt enkelt får göra är att kontrollera gränserna för modellerna, vilket är lätt att göra. Det som också är viktigt är att du kontrollerar hur långt ditt barn är och hur mycket barnet väger, gissa inte om du känner dig osäker eller om det var ett tag sedan.

Framtiden kan vara avgörande

Barn växer som sagt hela tiden och det är något vi knappast glömmer. Ofta pratar man om kläderna men barn kan faktiskt också växa ur sina barnvagnar. Skillnaden här är att det kan bli ruskigt dyrt om du ska köpa en ny barnvagn strax efter att du redan har köpt en.

Självklart är det inte allt du ska fundera över när du ska köpa en kompakt barnvagn. En ordentlig barnvagn ska också vara bekväm för barnet och hålla barnet säkert. Det här är såklart något jag tänkte på när jag skapade listan med modeller ovanför, så du behöver inte oroa dig för det. Om du däremot ska köpa en barnvagn i en fysisk butik så är det viktigt att tänka på. Så köp inte den billigaste modellen bara för att spara in lite pengar, kontrollera först om den faktiskt duger för barnet.

Lämna en kommentar