HemBarnBarnvagn för långa föräldrar

Barnvagn för långa föräldrar

Att välja den perfekta barnvagnen för långa föräldrar kan vara svårt. Här är de bästa barnvagnarna för långa föräldrar.

Bästa barnvagnen för långa föräldrar:

 1. Britax Smile III
 2. Emmaljunga NXT90
 3. Mountain Buggy Urban Jungle V3.2
 4. Maxi-Cosi Lila XP
 5. Stokke Xplory V6

Bästa barnvagnen för långa föräldrar

1. Britax Smile III

Britax Smile är tillbaka! Uppföljaren till den hyllade och prisbelönta Smile 2, Britax Smile 3, tar över priset från sin föregångare och vinner med motiveringen ”Mycket prisvärd barnvagn med full lutning på sittdelen och en mycket rymlig varukorg”. Smile III har en högre rygg än sin föregångare, nu 48 cm lång, vilket gör den perfekt för långa föräldrar.

 • Uppföljare till erkänd testvinnare
 • Numera även testvinnare även denna
 • Högre rygg som lämpar sig för långa föräldrar

2. Emmaljunga NXT90

Barnvagnen NXT90 är utformad för att möta behoven hos moderna föräldrar. Den är liten och lätt och har ett säte som kan användas från födseln. NXT90 har en trendig skandinavisk stil, är lätt att fälla ihop och är lätt och kompakt.

 • Liten, lätt och vikbar
 • Kan användas från födseln
 • Trendig skandinavisk design

3. Mountain Buggy Urban Jungle V3.2

Mountain Buggy Urban Jungle v3.2 är en terrängvagn som är utformad för att följa med dig och dina barn överallt, oavsett hur tuff terrängen är. Med 12-tums hjul, justerbart handtag och robust konstruktion är den här vagnen perfekt för långa föräldrar. Urban Jungle v3.2 har en fullständig liggställning med höga sidor för ökat skydd mot väder och vind.

 • Terrängvagn
 • Robust konstruktion
 • Justerbart handtag lämpar sig för långa föräldrar

4. Maxi-Cosi Lila XP

Maxi-Cosi Purple XP är den ultimata terränggående barnvagnen med vändbart säte som kan lutas helt och hållet. När den används som en duovagn levereras den med den matchande Oria XXL-vagnen för en sömlös upplevelse, utan behov av adaptrar däremellan. Liggvagnen har en mjuk, vadderad madrass och även en vilofunktion som gör att ditt barn kan luta sig upp lite i liggvagnen innan det är redo för sätet. Liggvagnen har även smarta och lättillgängliga fickor för förvaring. Oria XXL fungerar från födsel till ca 80 cm, 0-9 kg, perfekt för långa föräldrar.

 • Terrängbarnvagn med vändbart säte
 • Mjuk och vadderad madrass
 • Lämpar sig för långa föräldrar

5. Stokke Xplory V6

Förutom att den är snygg och elegant, är den också perfekt för långa föräldrar. Vi vet alla hur svårt det är att hitta produkter som passar oss långa. Stokke Xplory V6 liggdel består av ett chassi med konstläderhandtag och en bekväm liggdel med enastående ventilation. Chassit har låsbara, svängbara framhjul som gör vagnen lättare att manövrera även i trånga utrymmen. Vagnen levereras med en shoppingväska och en konstläderskena för sätet. Myggnät och regnskydd säljs separat. Barnvagnen är perfekt för långa föräldrar.

 • Lämpar sig för långa föräldrar
 • Chassi med konstläder
 • Liggdel med bra ventilation

Mer om barnvagn för långa föräldrar

Innan du väljer en av produkterna vi har listat är det bra om du funderar på exakt vad du behöver från din barnvagn. Det finns olika modeller beroende på vad du är ute efter, exempelvis om du vill ha en hög modell där du är närmare ditt barn eller om du föredrar en som är vänd framåt så att barnet kan titta runt medan ni går.

Så påverkar din längd

Det är knappast en nyhet att det ibland kan vara svårt att hitta bra saker om man är lite längre, barnvagnar är inget undantag. Längden påverkar dig på lite olika sätt i det här fallet, men det handlar framförallt om din egen kroppshållning och hur nära du kommer ditt barn.

Om modellen du köper är för låg kommer du att behöva gå med en böjd rygg. Det här är kanske inte ett jättestort bekymmer i början, men i längden kommer du att få väldigt ont och inte längre se fram emot promenaderna du tar med ditt barn.

Ett annat problem är att du med en lägre barnvagn inte kommer lika nära barnet. Det här förhindrar du genom att köpa en vagn där korgen är högt uppe och där själva modellen är mer anpassad för längre personer.

Fokusera mer på kvalitet än pris

Vi vill alla spara in pengar, det är till exempel jag själv knappast unik med. När du tänker köpa en barnvagn för långa föräldrar så vill du antagligen få den billigt, men det är viktigt att du inte bara fokuserar på priset. En barnvagn kan hålla väldigt länge om du köper en som är hållbar och du slipper då köpa en ny efter bara några månader.

En ordentlig barnvagn håller ofta i ett par år och detta är alltid en fördel för dig. Även om du inte själv har någon användning av den så kan du sälja den. Du får då tillbaka en del av pengarna du spenderade, pengar som du säkerligen kan använda till annat. Du kan till exempel använda pengarna för att köpa nya kläder till barnet, vilket ofta kostar en del eftersom barn växer så snabbt.

Tänk på mer än bara din egen längd

Längden är såklart jätteviktig för att du ska kunna använda barnvagnen på ett behagligt och säkert sätt, men det är inte det enda som avgör om en modell är bra eller inte. Om du ändå ska lägga pengar på att köpa en ny barnvagn som passar din längd, kan du lika gärna köpa en ordentlig modell som är av hög kvalitet.

Hög kvalitet innebär i första hand att din barnvagn håller ordentligt, men det är inte det enda du ska titta på. Vagnen ska också vara bekväm för barnet att ligga eller sitta i, det här är otroligt viktigt för ditt barns hälsa.

Det skadar inte heller om handtagen är sköna för dina händer och ger dig ett ordentligt grepp. Barnvagnarna i min lista har också ordentliga hjul, det här är också en viktig egenskap eftersom hjulen ska klara av att köra på olika underlag. Allt det här tillsammans utgör en bra och säker barnvagn för dig och ditt barn.

Lämna en kommentar