HemBarnBarnvagn för långa barn

Barnvagn för långa barn

Barnvagnar finns i alla former och storlekar. Från den ultralätta paraplyvagnen till den tyngre dubbeljoggaren finns det en vagn för varje familj. Men om dina barn är långa kan det vara svårt att hitta rätt barnvagn. Här är de bästa barnvagnarna för långa barn som är värda att kolla in.

Bästa barnvagnen för långa barn:

  1. Britax Smile III 🥇
  2. Emmaljunga NXT90 🥈
  3. Maxi-Cosi Lila XP 🥉
  4. Stokke Xplory ✔️
  5. Mountain Buggy Urban Jungle 👍

Bästa barnvagnen för långa barn

Britax Smile III

9 av 10
Bästa barnvagnen för terräng

Britax Smile 3 är uppföljaren till prisbelönta Smile 2-vagn, som bland annat utsågs till bästa barnvagn och duovagn 2016-2019 av Bäst-i-test.se. Vid lanseringen tar den omedelbart över sin föregångares pris. Med en högre rygg än sin föregångare (48 cm lång) är den perfekt för långa barn. Britax Smile 3 är en prisvärd barnvagn med full lutning på sittdelen och en mycket rymlig varukorg.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Enkel att använda

Bra pris

Lämplig för vardags- och terrängbruk

Emmaljunga NXT90F

8.5 av 10

Barnvagnen NXT90 från Emmaljunga är den perfekta resekompisen. Den har en snygg, skandinavisk design och miljövänliga material. Barnvagnen har en hopfällbar mekanism i två steg för enkel transport och förvaring. NXT90 är lätt och smidig utan att ge avkall på stabilitet eller kvalitet. De fyra hjulen är stora och har justerbar fjädring, vilket gör den perfekt för alla underlag. De svängbara framhjulen gör den lätt att manövrera samtidigt som den är bekväm. Perfekt för långa barn!

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
6 av 10

Pros

Snygg och mycket bekväm

Vändbart säte

Möjlighet till liggande läge

Maxi-Cosi Lila XP

8.3 av 10
Barnvagn för småbil

Maxi-Cosi’s Lila XP är den perfekta barnvagnen för alla typer av terrängkörning som erbjuder både bekvämligheten med ett vändbart säte med full lutning och en matchande Oria XXL-vagga. Med Oria XXL Bassinet har du möjlighet att använda din vagn som en duovagn utan att behöva adaptrar däremellan. Bassinet är mjukt, vadderat och har en vilofunktion som gör att ditt barn kan luta sig upp lite i bassinet innan det är redo för sätet. Liggvagnen har även smarta och lättillgängliga fickor för förvaring. Oria XXL fungerar till födseln och kan ta barn upp till 80 cm och 9 kg, vilket innebär att den är perfekt för långa barn.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
9 av 10
Pris
7 av 10

Pros

En bra dubbelvagn

Passar tuffare terräng

Vändbart säte med full lutning

Stokke Xplory

8.3 av 10
Barnvagn för liten bil bäst i test

Det finns få barnvagnar som kan jämföras med Stokke Xplory. Myggnät och regnskydd säljs separat. Barnvagnen är perfekt för långa barn.

Chassit har låsbara, svängbara framhjul som gör vagnen lättare att manövrera även i trånga utrymmen. Vagnen levereras med en shoppingväska och en konstläderskena för sätet. Myggnät och regnskydd säljs separat. Det enkla chassit som kan fällas ihop i ett steg gör vagnen perfekt för bilen.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
7 av 10

Pros

Bra kvalité på barnvagnen

Levereras med shoppingväska

Väldigt enkel att fälla ihop

Mountain Buggy Urban Jungle

8 av 10
Barnvagn för liten bil

Den perfekta barnvagnen för dina stadsäventyr! Mountain Buggy Urban Jungle v3.2 är en stabil terrängvagn med full ligghöjd, svängbara framhjul med låsning, parkeringsbroms som justeras från handtaget, robusta 12-tums hjul och justerbart handtag. Allt för att säkerställa att både förare och passagerare kan ta sig fram så bekvämt som möjligt på alla underlag. Passar från nyfödd (med liggdel) upp till 25 kg. Höga sidor med tjockt EPS-skum för ökat sidoskydd, perfekt för långa barn.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Kan användas under lång tid

Stort svängbart framhjul

Parkeringsbroms som justeras från handtaget

Mer om barnvagn för långa barn

Långa barn behöver också en barnvagn som passar deras längd. Det handlar såklart om bekvämlighet, men också om ergonomi. Idag finns det modeller i alla olika storlekar och det behöver inte bli någon större utmaning att hitta en vagn som passar. Innan du väljer en av modellerna jag har rekommenderat ovanför så bör du däremot fundera på vad du och ditt barn behöver.

Håll koll på barnets längd

Först och främst bör du kontrollera hur långt ditt barn är. Längd är en ganska subjektiv sak och det finns alltid en risk att ditt barn faktiskt inte behöver en speciell barnvagn för just långa barn. Samtidigt finns det också en risk att ditt barn är så pass långt att en vanlig modell för längre barn inte passar, mycket beror såklart på hur gammalt ditt barn är.

Mät därför barnet och kolla in modellerna ovan. Glöm inte bort att barn växer som bara den, så tänk inte bara på hur långt ditt barn är just nu utan fundera också på hur långt barnet kommer att bli på bara några månader. Du kanske inte kan veta något till hundra procent, men du kan åtminstone göra en kvalificerad gissning. Det här gäller också vikten eftersom många modeller har en viktgräns.

Fundera över hur barnvagnen ska användas

Det finns som sagt ganska många olika typer av barnvagnar. En del kommer med lite enklare hjul och funktion, vilket kanske räcker för en del föräldrar. Andra vagnar kan du använda i alla olika miljöer och kan till exempel med lätthet användas även i skogar och dylikt.

Fundera därför över vad exakt du kommer att behöva av en barnvagn. Det är viktigt att du får en ordentlig modell som passar ditt barns storlek, men det är minst lika viktigt att du faktiskt kan använda vagnen utan problem.

Det finns också barnvagnar för långa barn med en mängd olika extrafunktioner, allt från lutning till att du kan vända på barnets säte. Inget av det här är kanske jättenödvändigt, men det kan vara något som du vill ha för både dig och ditt barn.

Det här är en högkvalitativ barnvagn

Det absolut viktigaste när du ska köpa en barnvagn är såklart att du är nöjd med den och att du får det du betalar för. Kvalitet är definitivt rekommendationen här. En dålig barnvagn kanske kostar mindre men du får istället en vagn som inte håller länge och i värsta fall är den också obekväm för barnet.

Sätet och barnets utrymme är väldigt viktigt här. Det ska vara bekvämt och mysigt, vilket det brukar vara i de lite bättre modellerna. Det är samtidigt viktigt att du tänker på säkerheten. Hjulen kan vara ganska viktiga här eftersom en ordentlig barnvagn kommer med stabila och hållbara hjul som klarar av även ojämn terräng, vi vet ju aldrig när man helt plötsligt ska gå på en skogsväg eller på en dåligt asfalterad väg.

Tänk också på de mindre sakerna, exempelvis handtaget. Om du ska gå på en långpromenad med ditt barn så skadar det inte om handtaget är skönt och har bra vaddering, annars kommer det att göra väldigt ont och du får ett dåligt grepp om barnvagnen.

Lämna en kommentar