HemBarnBarnvagn för snö

Barnvagn för snö

Letar du efter den bästa barnvagnen för snö? Om du är nybliven förälder eller snart ska bli det är du förmodligen medveten om behovet av en bra barnvagn. Det finns många olika typer av barnvagnar på marknaden, och det kan vara svårt att hitta den rätta för dig och din familj. Jag har sammanställt en lista över de bästa barnvagnarna för snö här.

Bäst i Test: Barnvagn för snö

Britax Smile III 🥇9,0
Cybex Balios S 2in1 🥈8,8
Emmaljunga NXT90 F🥉8,5
Britax Go✔️8,5
Cybex Talos S 2in1✔️7,8

Bästa barnvagnen för snö

Britax Smile III

9 av 10
Bästa barnvagnen för terräng

Det här är en lätt, miljövänlig barnvagn som är perfekt för en promenad i parken eller en lång promenad i snön. Britax Smile III är en hållbar, smidig barnvagn som är utformad för att ge dig många år av bekväm och bekymmersfri promenader.

Med sin stora, lättåtkomliga korg och sitt justerbara ryggstöd är den perfekt för barn i många storlekar. Tack vare de robusta hjulen rullar barnvagnen lika fint på asfalt som i snö. Med sin överlägsna kvalitet och sitt överkomliga pris är den det perfekta valet för föräldrar som är på språng, oavsett årstid.

Säkerhet
9 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Bra för ojämna underlag

Lätt att fälla ihop

Stabil konstruktion

Cybex Balios S 2in1

8.8 av 10

Barnvagnen Cybex Balios S 2in1 är en komplett barnvagn med en sits och liggdel som du kan byta mellan genom att byta tyg på ramen. Barnvagnen är godkänd från nyfödd upp till 22 kg. Hjulen är punkteringsfria och har fjädring på alla fyra hjulen, för de mest bekväma promenaderna med minimalt underhåll.

Vikningen av barnvagnen, höjningen av handtaget och justeringen av sitsens liggande läge kan göras med en hand. Den rymliga varukorgen rymmer en last på 5 kg. Stötfångaren är stor och skyddande och har en lucka med ventilerande nät. Återigen är detta en vagn med något större omkrets på hjulen och därför fungerar den ypperligt även när det ligger snö på marken.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
9 av 10

Pros

Sitt & liggdel

Bra pris

Lättrullad

Emmaljunga NXT90F

8.5 av 10

Den innovativa NXT90F bygger på den moderna designen från NXT900 och har ett helt nytt, helt vändbart säte som kan placeras för en mysig åktur i upprätt läge eller med sätet nedfällt. Modellen har en generös förvaringskorg med lock som gör det enkelt att ta med sig allt du behöver under din dagliga promenad. Den svenskdesignade sitsen har en extra stor bottenkudde med två sidofickor för nappflaskor eller nappmuggar.

En svenskdesignad barnvagn bör väl rimligtvis vara bra även på vinterväglag? Självklart är den det, som ni ser på bilden är hjulen rejält dimensionerade och det är inga som helst problem att skjuta vagnen framåt även under vintern.

Säkerhet
10 av 10
Användarvänlighet
8 av 10
Komfort
10 av 10
Pris
6 av 10

Pros

Snygg och mycket bekväm

Vändbart säte

Möjlighet till liggande läge

Britax Go

8.5 av 10
Bästa barnvagnen för offroad

Britax GO är ett snyggt allt-i-ett-paket som är skräddarsytt för de första åren med både barnvagn och liggdel. Innovativt och användarvänligt tänkande har gått in i varje aspekt. Lämplig från födsel till 17 kg/3 år med tillhörande liggdel.

Barnvagnen är utmärkt för användning i terräng (även snö) och kan fällas ihop kompakt, vilket gör den till ett perfekt resesällskap även till kallare resmål.

Säkerhet
8 av 10
Användarvänlighet
10 av 10
Komfort
8 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Robust utformning

Lämplig från födseln

Utmärkt i terräng

Cybex Talos S 2in1

7.8 av 10

Talos S 2in1-Duo är ett utmärkt val för den aktiva familjen som vill ha smidigheten hos en lättmanövrerad och kompakt barnvagn samt ordentliga skumfyllda hjul med bra fjädring. Detta är en av de mest prisvärda produkterna på marknaden. Barnvagnens förmåga att manövrera i snö är fantastisk. Vi har testat i snö och barnvagnen gjorde oss inte besviken.

Säkerhet
7 av 10
Användarvänlighet
9 av 10
Komfort
7 av 10
Pris
8 av 10

Pros

Skumfyllda & robusta hjul

Kompakt och lättmanövrerad

Justerbart handtag

Mer om barnvagn för snö

När det kommer till att hitta en bra barnvagn som går att köra i snön så finns det en del saker som kan vara bra att tänka på innan man köper en barnvagn. Först och främst skulle jag säga att stora hjul på vagnen är A och O, inte överdrivet stora men man bör åtminstone inte välja de minsta hjulen. Idag finns det olika lösningar gällande barnvagnens hjul, antingen finns det barnvagnar med fast hjul eller en kombination av fast- och svängbara hjul. När man kör barnvagnar i snön så går det absolut att ha en kombination av svängbara och fasta hjul men att föredrar är absolut en vagn med fyra fasta hjul. Många barnvagnar erbjuder dock idag möjligheten att kunna låsa fast de svängbara hjulen på vagnen så att de blir fasta.

Med tanke på att det både blir tyngre och oftast tuffare att dra vagnen på snöunderlag jämfört med bart vägunderlag, så rekommenderar jag att tänka på en mer ergonomisk vagn avseende handtaget på barnvagnen. För att på så sätt inte slita ut kroppen för mycket eftersom ju äldre barnet blir, desto tyngre blir det givetvis att dra barnvagnen. Idag är det vanligast att antingen ha en barnvagn med teleskophandtag eller knäledshandtag. Ingen av dessa är egentligen bättre än den andra utan man ser ofta till varje individ gällande exempelvis sin längd.

En annan viktig aspekt är att föredra lufthjul, något som verkligen underlättar när man kör i snön. Anledningen till att man bör välja lufthjul är då punkteringsfria hjul som idag också finns på marknaden lättare samlar på sig snö vilket medför att vagnen blir svårare och trögare att köra. Mycket hänger givetvis på vad för slags snöunderlag det är, men lufthjul ger definitivt ett bättre grepp i snön när det är halt ute vilket medför att vagnen slipper glida på underlaget och bli på så vis mer lättstyrd. När det är snö ute så brukar också underlaget vara väldigt ojämnt vilket medför att bra stötdämpning är att föredra. En vagn med bra stötdämpning medför att vagnen erhåller ett bättre gung och för barnet innebär det att promenaden både blir mjukare och behagligare.

Sedan har vi korgen under vagnen, som kanske inte är det största problemet men bör ändå nämnas. Trots att det flesta korgarna under vagnarna idag är vattentåliga och ofta i tyg så kan dessa ställa till det när man ska köra barnvagnen i snön. Då dessa hänger ner relativt mycket mot marken kan det medföra att de kommer dra in snö och korgen blir därmed fylld med snö. Som nämndes ovan är detta inte det största problemet och på många av dagens barnvagnar så går det att ta bort korgen under vagnen om man i vissa situationer känner att det inte fungerar då det är alldeles för mycket snö ute.

Oavsett vad som rekommenderas och beskrivs som nödvändigt för en barnvagn i snö, så är det viktigaste att det ska kännas bra för just dig vid valet av barnvagn och utrustning.

Lämna en kommentar